5.3.11

Νωρίτερα θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι για φέτος στα Λύκεια...


Λευκωσία: Μέχρι πρότινος οι μαθητές των Λυκείων λογάριαζαν τον Μάιο ως μήνα μαθημάτων. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει, καθώς χρόνο με το χρόνο η λήξη της σχολικής χρονιάς μεταφέρεται ολοένα και πιο νωρίς. Εφέτος, μάλιστα, το κουδούνι θα χτυπήσει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, αφού με...

εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα θα διακοπούν για όλες τις τάξεις των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών σχεδόν από τα μέσα Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 για παράδειγμα, το Υπουργείο είχε καθορίσει ως τελευταία ημέρα μαθημάτων τις 22 Μαΐου. Το 2009 επίσπευσε το κλείσιμο της χρονιάς κατά δύο μέρες, απαλλάσσοντας τους μαθητές από τα σχολικά τους καθήκοντα στις 20 Μαΐου. Κατά την περσινή χρονιά, χάρισε άλλες δύο μέρες στους ενοίκους των σχολείων, εξαγγέλλοντας λήξη στις 18 του ίδιου μήνα. Φέτος, το τελευταίο μάθημα είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 17 Μαΐου.

Αυτό σημαίνει ότι με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία από τις διακοπές του Πάσχα, θα τους απομένουν μόλις δύο εβδομάδες στα θρανία.

Όσον αφορά στους μικρότερους, των Γυμνασίων, τα μαθήματα θα διακοπούν την 1η Ιουνίου (όπως και πέρσι).

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, τον ίδιο μήνα θα γίνουν οι εγγραφές σε όλα τα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, οι εγγραφές στο Γυμνάσιο θα γίνουν για την Α’ τάξη στις 20 και 21 Ιουνίου, για τη Β’ στις 22 Ιουνίου και για τη Γ’ στις 23 του μηνός.

Οι εγγραφές στο Λύκειο και τις Τεχνικές θα γίνουν για τη Β’ τάξη στις 20 Ιουνίου, για τη Γ’ τάξη στις 21 και για την Α’ τάξη στις 22 και 23 Ιουνίου.

Τονίζεται ότι οι ανεξεταστέοι της Γ’ Γυμνασίου είναι υπόχρεοι να κάνουν προεγγραφή στο Λύκειο ή την Τεχνική αν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους. Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί εάν καταφέρουν να επιτύχουν στις ανεξετάσεις του Σεπτεμβρίου (οι οποίες θα διεξαχθούν την πρώτη βδομάδα του μήνα).

Και επειδή το Υπουργείο προβαίνει σε έγκαιρο προγραμματισμό, ανακοινώνει από τώρα την έναρξη μαθημάτων της επόμενης σχολικής χρονιάς: Οι μαθητές θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου για κατανομή σε τμήματα, λήψη άλλων πληροφοριών και οδηγιών. Οι δε καθηγητές πιάνουν δουλειά, όπως πάντα, την 1η Σεπτεμβρίου, οπόταν αναμένεται να διεξαχθούν επιμορφωτικά σεμινάρια.

Σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου, η βαθμολογία του δεύτερου τετραμήνου όλων των μαθημάτων, εξεταζόμενων και μη, θα πρέπει να ανακοινωθεί στον κάθε μαθητή προσωπικά από τον διδάσκοντα εκπαιδευτικό πέντε ημέρες πριν από τη διακοπή των μαθημάτων.

Cyprus news: Y

Δεν υπάρχουν σχόλια: