14.4.11

Οι 300 της Υπατίας έγιναν...εκδότες ...


Οι 300 μετανάστες της Υπατίας έπειτα και από την δικαίωση των περισσοτέρων αιτημάτων τους από την κυβέρνηση αποφάσισαν να γίνουν..εκδότες εκδίδοντας τη δικά τους... εφημερίδα.

Η θεματολογία της εφημερίδας αφορά στα προβλήματα των μεταναστών στη χώρα μας καθώς και στην...οικονομική κρίση της Ελλάδας. Φυσικά το φύλλο έγινε ανάρπαστο από τους ομοεθνείς τους που βρίσκονται στην Αθήνα.

Από προχθές κυκλοφόρησε η AL HAKEKA, που σημαίναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Είναι μια εφημερίδα από μετανάστες για μετανάστες, γραμμένη όμως μόνο στην αραβική γλώσσα.

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της εφημερίδας γεννήθηκε μετά τη λήξη της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών. Απεργοί πείνας και νόμιμοι μετανάστες που είμασταν στο πλευρό τους όλες αυτές τις μέρες συζητήσαμε πολύ και αποφασίσαμε ότι πρέπει να οργανωθούμε σε μόνιμη βάση για τους αγώνες που έρχονται.

"Να δημιουργήσουμε το δικό μας δίκτυο επικοινωνίας και τη δική μας οργάνωση, για να μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται, να συζητάμε και να αποφασίζουμε μόνοι μας και να μη χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές που πουλάνε τους αγώνες" υποστηρίζουν σε άρθρο τους οι 300 μετανάστες.

Το πρώτο φύλλο της Al HAKEKA είναι αφιερωμένο στην απεργία πείνας των 300, που κράτησε 44 μέρες. Εχει όμως και άλλα θέματα.

Η εφημερίδα προς το παρόν είναι μόνο στα αραβικά. Σύντομα θα λειτουργήσει και το σάιτ www.alhakeka.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: