28.4.11

Απλώς προήδρευε;...



Με την κουτοπόνηρη σκέψη «και να δείχνουμε ότι παίρνουμε αποστάσεις από το παρελθόν και να μην τα βάζουμε απευθείας με το πρόσωπο του Καραμανλή» πορεύεται η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά.
Ετσι, η απογραφή του 2004 ήταν «εγκληματική» ή ... «ιστορικά λάθος», όπως λένε οι άνθρωποί του, αλλά γι' αυτήν δεν φταίει ο πρώην πρωθυπουργός. «Ηταν υπόθεση μόνο του Γ. Αλογοσκούφη», όπως είπε χθες ο εκπρόσωπός της, Γ. Μιχελάκης.

Ετσι είναι, αν έτσι νομίζουν; Οχι δα! Δεν υπάρχουν τόσο κορυφαίες αποφάσεις μιας κυβέρνησης που να ανήκουν σε έναν υπουργό, με την έννοια ότι δεν την είχε εγκρίνει ο πρωθυπουργός. Αλλωστε, ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής έχει υπερασπιστεί πολλές φορές την απογραφή, σε βαθμό που να μην αφήνει καμιά αμφιβολία για το ποιος την έκανε.

Για παράδειγμα, στις 20 Δεκεμβρίου του 2004 έλεγε: «Η απογραφή ήταν δέσμευση και αναγκαιότητα. Αποτελεί μια σταθερή βάση για να χτιστεί η οικονομική πολιτική».

Ας αφήσουμε κατά μέρος πώς «χτίστηκε» (σαν τα παλάτια στην άμμο) η οικονομική του πολιτική, που μας οδήγησε ώς το σημερινό αδιέξοδο.

Πώς να αισθάνεται σήμερα όταν ακούει το διάδοχό του να ακυρώνει, με μια φράση, μια βασική επιλογή του και ορισμένους από τους ψοφοδεείς πρώην υπουργούς (του) να μην τολμούν να την υπερασπιστούν, για να είναι αρεστοί στη νέα ηγεσία;

Λογικά, πρέπει να αισθάνεται προσβεβλημένος και μόνο από το επιχείρημα «η απογραφή ήταν του Αλογοσκούφη και όχι του Καραμανλή». Διότι δείχνει ότι οι του Σαμαρά πιστεύουν ότι εκείνος απλώς προήδρευε...
Γ.ΚΑΡ. (Πολιτικά Παρασκήνια από την Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: