21.4.11

Κόντρα στην κυβέρνηση και για τα αυθαίρετα ...


Σε μεγάλη κόντρα εξελίσσεται και η ρύθμιση «νομιμοποίησης» των αυθαιρέτων από στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται να μην σηκώνει κουβέντα για το μέτρο που θα επιφέρει μεγάλα έσοδα στα δημόσια ταμεία, την ίδια στιγμή που η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη επιμένει στις ενστάσεις της.



Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η... δήλωση της κ. Μπιρμπίλη στη Βουλή για το ζήτημα, όταν αρχικά προέκυψε το ζήτημα. «Λέω όχι σε μια τέτοια προοπτικήνομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο» ανέφερε.



Αλλά και ο κ. Παπακωνσταντίνου επιμένει από την πλευρά του ότι το μέτρο ανταποκρίνεται σε μια κοινωνική πραγματικότητα που δεν αλλάζει, χωρίς το κράτος να επωφελείται στο παραμικρό και ότι δεν μπορεί να αφήσει ανεκμετάλλευτη μια δυνητικά μεγάλη πηγή εσόδων.



Χθες μάλιστα, στην παρατήρηση δημοσιογράφων ότι η κ. Μπιρμπίλη έχει αποκλείσει νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα, ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Θα πρόκειται για μια «τακτοποίηση με το παρελθόν και ο σχετικός διάλογος από τα συναρμόδια υπουργεία θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα, για μια λύση που θα είναι δίκαιη για όσους έχουν αυθαίρετα και, παράλληλα, θα αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο».



Εκνευρισμός υπάρχει πάντως στο Υπουργείο Οικονομικών και για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται από τις νομαρχίες στο ζήτημα της περαίωσης των ημιυπαίθριων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η εισροή εσόδων.



Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον «διαιτητή» προσπαθεί να παίξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αλλά και να στείλει σε κάθε πλευρά το μήνυμα ότι πρέπει να περιορισθεί στα «δικά της».

Όπως και με το ζήτημα της πρόσφατης συμφωνίας για την Κερατέα δηλαδή, όπου «παραπονούμενη» και πάλι ήταν η υπουργός Περιβάλλοντος, παρέα αυτή τη φορά με τον υπουργό Εσωτερικών, αλλά στον ρόλο του υπουργού Οικονομικών βρισκόταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


«Κάθε υπουργός, δρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης, σαφώς, είναι και συλλογικός σχεδιασμός και συλλογική απόφαση. Καθένας υλοποιεί το μέρος που του αναλογεί» ανέφερε.

Σήμερα το πρωί πάντως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα η συζήτηση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: