23.4.11

Παίρνει μέτρα η Micrososft για τα «ταλέντα»...


Με στόχο να προσελκύσει και να διατηρήσει τα κορυφαία στελέχη της με ταλέντο η Microsoft ετοιμάζεται να αυξήσει τους μισθούς.

Σύμφωνα με έγγραφο που διακινήθηκε σε εργαζόμενους της Microsoft ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Steve Ballmer υπογράμμισε ότι η Microsoft, η οποία όπως και οι εταιρείες Google και Yahoo, ρισκάρουν να ... χάσουν υπαλλήλους με ταλέντο από νεοαναδυόμενες εταιρείες, όπως το Facebook, πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο που επιβραβεύει και στηρίζει το πιο ταλαντούχο προσωπικό της.

«Στη διάρκεια της ιστορίας μας είχαμε γίνει το μέρος που οι άνθρωποι έρχονταν όταν ήθελαν να κάνουν τη διαφορά στο κόσμο μέσα από το software, το hardware και τις υπηρεσίες» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Microsoft στο έγγραφο του και συνέχισε «αυτό είναι επίσης αλήθεια σήμερα όπως ήταν και σε κάθε στιγμή της ιστορίας μας και οι αλλαγές που ανακοινώνουμε σήμερα θα βοηθήσουν να διασφαλίσουμε ότι η Microsoft συνεχίζει να είναι το μέρος που τα κορυφαία ταλέντα έρχονται για να αλλάξουν τον κόσμο».

Η κίνηση αυτή της εταιρείας έρχεται μετά από τις αυξήσεις 10% στους μισθούς που ανακοίνωσε φέτος τη Google. Σύμφωνα με το Reuters, η Microsoft ετοιμάζεται, μεταξύ άλλων, να δώσει σημαντικές αυξήσεις στις αποζημιώσεις ορισμένων τμημάτων, ανάμεσα τους στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: