9.5.11

Στρος Καν: απεταξάμην την Πόρσε...


Παρά τα ιδιαιτέρως αιχμηρά σχόλια που προκάλεσε στη Γαλλία η φωτογραφία του Ντομινίκ Στρος Καν και της συζύγου Αν Σινκλέρ να επιβιβάζονται σε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο αξίας 150.000 ευρώ, σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού, φαίνεται πως... τελικά πράγματι δεν του ανήκει. Φίλοι και συνεργάτες του έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η Porsche Panamera «ανήκε σε έναν καλό φίλο» του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με όσα αφήνουν να διαρρεύσουν τις 28 Απριλίου ο Στρος Καν ο οποίος φέρεται ως επικρατέστερος για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις επόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, το 2012, δέχτηκε στο σπίτι όπου μένει με την σύζυγό του τον φίλο του Ραμζί Κιρούν, ο οποίος είναι και ο κάτοχος του επίμαχου αυτοκινήτου. Ο 38χρονος πρώην ανώτερος αξιωματούχο του ΔΝΤ, νυν στέλεχος του Ομίλου Lagardere και ειδικός σύμβουλος του γάλλου Κροίσου Αρνό Λαγκαρντέρ θεωρείται ένα από τα άτομα που πάντοτε επισκέπτονται τον Στρος Καν όταν βρίσκονται στο Παρίσι.
Κατά την αποχώρησή του από το σπίτι, ο Στρος Καν αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο που είχε παρκαρισμένο ο Κιρούν στην αριστοκρατική Πλας ντε Βοζ και άρχισε να αστειεύεται για το πόσο πολυτελές είναι, οπότε και ο 38χρονος του πρότεινε να τον μεταφέρεί με αυτό στο δείπνο όπου είχε προγραμματίσει να πάει ο επικεφαλής του ΔΝΤ με τη σύζυγό του.
Κατά την έξοδο τους από αυτό και αφότου είχαν φτάσει στον προορισμό τους, ένας φωτογράφος του γαλλικού πρακτορείου AFP απαθανάτισε την σκηνή, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Le Parisien» και έπειτα έκανε τον γύρο του κόσμου.

Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να προκαλέσει τη μήνιν εχθρών αλλά και φίλων του Στρος Καν. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης (και προσωπικός φίλος του) Σαρκοζί Μπρις Ορτφέ δεν έχασε την ευκαιρία να ειρωνευτεί τόσο τον Στρος Καν όσο και το κόμμα των Σοσιαλιστών. «Είναι μια σημαντική εξέλιξη για το Σοσιαλιστικό κόμμα που τη δεκαετία του 80 είχε ως έμβλημα το χέρι με το γαρύφαλλο και σήμερα την Πόρσε» δήλωσε δηκτικά ο Ορτφέ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: