16.5.11

Aμυράς: Εγώ είμαι ο Βαρώνος Φον Ντράις...


Απάντηση στο noname...
Ο Γιώργος Αμυράς παραδέχτηκε πως αυτός είναι ο μεταμφιεσμένος παρουσιαστής για τον οποίον μίλαγε δύο μέρες το noname:

Aγαπητό noname,
Φυσικά και ο βαρώνος φον ντράϊς είναι το πρόσωπο μου. Ο "ήρωας" που βλέπετε στην εκπομπή Ποδήλατο Παντού της ΝΕΤ (κάθε Κυριακή 11:30 πμ/επανάληψη Τρίτες 18:30) ειναι η... φιλική μου συμμετοχή σε μερικά επεισόδια της σειράς.
Τι σημαίνει φιλική? Ότι δεν πληρώνομαι ούτε μισό ευρώ για τη συμμετοχή μου δεδομένου ότι συνδέομαι με σχέση αποκλειστικής συνεργασίας με την ΕΡΤ. Ο μηνιαίος μισθός μου από την ΕΡΤ (όπως ανακοίνωσα εδώ και βδομάδες στη σελίδα μου στο fb)είναι 3.800 μικτά (2.650 καθαρά) και περιλαμβάνει την εργασία μου για :
-παρουσίαση/σύνταξη της Καθημερινής δίωρης ζωντανής εκπομπής "Μένουμε Ελλάδα" (13:00-15:00 ΝΕΤ)
-πασουσίαση τριών από τα επεισόδια της νέας σειράς "Μονά Ζυγά" (ΕΤ1, Δευτέρα Παρασκευή 19:00-21:00)
-παρουσίαση/αρχισυνταξία της εβδομαδιαίας εκπομπής "Ποδήλατο Παντού".
Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εκπομπών για το Ποδήλατο, το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε ότι τελικώς ο Γ. Αμυράς δεν μπορεί να "χρησιμοποιηθεί" (έστω και χωρίς αμοιβή) από την ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ούτε στην παρουσίαση ούτε στην αρχισυνταξία γιατί "ανήκει" αποκλειστικώς στην ΕΡΤ και δεν προβλέπεται μικτή παραγωγή.
Ωστόσο είχε ήδη ετοιμαστεί το πρώτο επεισόδιο. Στη δεύτερη εκπομπή την αρχισυνταξία ανέλαβε η δημοσιογράφος κα Μ. Τζόκα, η παρουσίαση μετατράπηκε σε φιλική συμμετοχη για μερικά επεισόδια και στους τίτλους η παραγωγή ευχαρίστησε τον Γ. Αμυρά για τη βοήθεια στη θεματολογία και τη διάρθρωση των επεισοδίων στα οποία συμμετείχε.

Σίγουρα "φιλική"?
Ποιος μας λέει ότι ο Αμυράς δεν θα πάρει ούτε μισώ ευρώ απ' την εταιρεία παραγωγής? Κανείς , γι΄αυτό έθεσα όρο στην εταιρεία "GAP TV Facilities" (από τα αρχικά Γιώργος & Ανδρέας Πετρόπουλος , ουδεμία σχέση μ' αυτό που φανταστήκατε) να αναρτά στο διαδίκτυο όλα τα οικονομικά στοιχεία των εκπομπών στις οποίες μετέχω, τις αμοιβές ονομαστικώς όλων των συντελεστών και τις δαπάνες παραγωγής.

Γιατί βαρώνος φον Ντράϊς, και ποιος εινα' αυτός?
Η τηλεοπτική υπερέκθεση του προσώπου μου είναι κάτι που δεν θέλαμε ούτε η διοίκηση της ΕΡΤ ούτε ο ίδιος. Γι΄αυτό συμφωνήσαμε, όταν θα συμμετέχω ως φιλική συμμετοχή σε εκπομπές της παραγωγής "Ποδήλατο Παντού", να φοράω ποδηλατική στολή και κράνος downhill υποδυόμενος τον γερμανό εφευρέτη βαρώνο Καρλ Φον Ντράϊς ο οποίος το 1817 κατασκεύασε το πρώτο ποδήλατο(ξύλινο και χωρίς πετάλια). Επιλέξαμε αυτό το χαρακτήρα για συμβολικούς λόγους καθώς η κατασκευή του εγκαινίασε την εποχή της αυτοκίνησης.

Φιλικά
Γιώργος Αμυράς

υγ.
Για να προλάβω "σενάρια", από σήμερα Δευτέρα ως την Τετάρτη δεν θα βρίσκομαι στο πλατώ του Μένουμε Ελλάδα. Σήμερα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση βίας στην Αθήνα και Τρίτη - Τετάρτη θα συμμετέχω ως παρουσιαστής στα γυρίσματα δύο δίωρων εκπομπών για τα Μονά Ζυγά της ΕΤ1.
Noname: Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μας λέει ο Γιώργος Αμυράς. Η δική μας απάντηση σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: