15.5.11

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός! ...

Κέρδισε τον Παναθηναϊκό 74-68...
Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας, τον οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια με τη ψυχή και τη ποιότητα του. Ο Θρύλος νίκησε με 74-68 τον Παναθηναικό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και απόλυτα δίκαια κι άξια στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για ένατη φορά στην ιστορία του. Έτσι ξεπέρασε τον...

Άρη που πλέον με οκτώ Κύπελλα είναι δεύτερος στη λίστα. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Ίβκοβιτς και τους παίκτες του, με πρώτους τους εκπληκτικούς Μπουρούση, Τεόντοσιτς και Μαυροκεφαλίδη. Πολλά συγχαρητήρια και στους αδελφούς Αγγελόπουλους, τους αναμορφωτές του τμήματος μπάσκετ που σιγά σιγά βλέπουν τους κόπους και τις θυσίες τους να δικαιώνονται.

Ορεξάτος Μπουρούσης, «αντίβαρο» ο Μπατίστ

Ο «Ντούντα» ξεκίνησε με τους Τεόντοσιτς, Γκόρντον, Παπανικολάου Μαυροκεφαλίδη, Μπουρούση, ενώ απέναντι του είχε τους Καλάθη, Διαμαντίδη, Σάτο, Φώτση και Βουγιούκα. Μόλις μετά από 80 δευτερόλεπτα ο Βουγιούκας φορτώθηκε με το δεύττερο του φάουλ, πάνω στον ορεξάτο Μπουρούση, ο οποίος σημείωσε τους επτά πρώτους πόντους του Ολυμπιακού και παράλληλα χρέωσε και με δεύτερο φάουλ τον Φώτση στο 3ο λεπτό. Πολύ καλή δουλειά στη περιφέρεια έκανε και ο Μίλος Τεόντοσιτς και μετά από δική του ασίστ ο Παπανικολάου έκανε το 6-14 στα μισά της περιόδου, αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να ζητήσει τάιμ-άουτ. Ακολούθως οι «πράσινοι» διορθώθηκαν και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο (15-16) τρία λεπτά αργότερα, αναγκάζοντας τον Ίβκοβιτς να ζητήσει κι αυτός με τη σειρά του τάιμ-άουτ, για να. συμμορφώσει την ομάδα του. Τα κατάφερε, καθώς ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερις πόντους, για να αυξήσει τη διαφορά του στο +5 (17-22 με το τέλος του δεκαλέπτου.

Ίδιο σκηνικό

Το σκηνικό ήταν παρεμφερές στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν αυτός που έσυρε το χορό για τον Ολυμπιακό και με έξι συνεχείς πόντους του, το προβάδισμα ανέβηκε στο +8 (25-33) στο 15' και ο «Ζοτς» ζήτησε και πάλι τάιμ-άουτ. Άλλαξε την άμυνα του σε ζώνη 2-3 αφήνοντας τα περιφερειακά σουτ και με κορυφαίο τον Μπατίστ οι «πράσινοι» κατάφεραν με ένα επιμέρους σκορ 12-2 να περάσουν μπροστά (για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0) με 37-35. Στα 10» ο Γκόρντον με μια έξοχη ενέργεια «νίκησε» τον Διαμαντίδη για να ισοφαρίσει το σκορ και το ημίχρονο «έκλεισε» με ένα καλάθι του Διαμαντίδη μπροστά στον Πρίντεζη για το 39-37.

«Σκιάχτρο» ο Μπουρούσης!

Στη τρίτη περίοδο, ο Διαμαντίδης έκανε το 42-37 με τρίποντο, για να ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό 12-0 σερί με κορυφαίο τον Γιάννη Μπουρούση. Το πάθος του διεθνούς σέντερ ξεχείλιζε σε τέτοιο σημείο που όταν στο 24' έκανε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα για να γράψει το 42-47, το στεφάνι στράβωσε (!), με συνέπεια το ματς να διακοπεί για μερικά λεπτά. Ο Παναθηναϊκός πλησίασε σε 50-51 στο 28', αλλά ο καταπληκτικός Μπουρούσης δεν επέτρεψε στον αιώνιο αντίπαλο να πάρει κεφάλι. Ο «Μπουρουσάγκα» σκέπασε τα καλάθια κι έκανε το ένα κόψιμο μετά το άλλο, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά με 53-58!

Δραματικό φινάλε

Το δυσάρεστο, όμως, ήταν πως μέσα σε ένα λεπτό στη τελευταία περίοδο, ο Μπουρούσης χρεώθηκε με δύο φάουλ, έφθασε τα τέσσερα και αναγκαστικά αποσύρθηκε στον πάγκο. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 62-58, αλλά άμεση ήταν η ερυθρόλευκη «απάντηση» με σερί 5-0 που έκανε το 62-63 στο 36' για να ακολουθήσει ένα θρίλερ στο τελευταίο τετράλεπτο. Ο Περπέρογλου έκανε το 64-63, για να ακολουθήσει «βόμβα» από τον Τεόντοσιτς και μια βολή του Μπατίστ. Το σκορ έμεινε στο 65-66 για 70 δευτερόλεπτα, μέχρι που ο Μπουρούσης με λέι-απ ανέβασε τη διαφορά στο 65-68, με 1'18» για το τέλος.
Ο Μπουρούσης με 2/2 βολές έκανε το 65-70 στα 55» για να ακολουθήσει άστοχο τρίποντο του Σάτο. Ο Μαυροκεφαλίδης με 2/2 βολές έγραψε το 65-72 και τα πανηγύρια ξεκίνησαν για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπράβο ρε Θρύλε!

olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: