17.5.11

Τρέχουν στο ΥΠΟΙΚ μετά τις πιέσεις του Eurogroup...


Σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας συγκάλεσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ένα 24ωρο μετά το «ζεμάτισμά» του από τους ομολόγους του της ευρωζώνης για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με την τρόικα. Σημειώνεται ότι ... ο Γ. Παπακωνσταντίνου επέστρεψε στην Αθήνα νωρίτερα απ' ότι αρχικά αναμενόταν, καθώς δεν παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin, του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των "27".

Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και οι ειδικοί γραμματείς ΔΕΚΟ και Αποκρατικοποιήσεων, Γ. Κυριακού και Γ. Χριστοδουλάκης.

Για τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών προγραμματίζει νέο γύρο επαφών με τους απεσταλμένους της τρόικας στην Αθήνα, ενόψει των τροποποιήσεων που θα γίνουν στο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα 2012-2015 μετά τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις των Ευρωπαίων εταίρων.

Σύμφωνα με πηγές του υπυοργείου, ενδέχεται ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα να υλοποιηθούν νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, προκειμένου να καλυφθούν οι "τρύπες" του προϋπολογισμού.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: