23.6.11

Προς τα 1.560 δολ. «πετά» ο χρυσός ...


Η κρίση χρέους στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τις προοπτικές για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής των τραπεζών οδήγησαν τους επενδυτές στο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο που προσφέρει ο χρυσός. Οι ράβδοι χρυσού ενισχύθηκαν επίσης, καθώς... το δολάριο έχασε τα αρχικά του κέρδη, και οι τιμές του μαύρου χρυσού ενισχύονταν εν αναμονή της Fed.

Η τιμή σποτ του χρυσού, ενισχύονταν χθες το βράδυ στα 1.553,40 δολ. ανά ουγκιά, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στα 1.557,65 δολ. φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαΐου. Η τιμή του χρυσού συμβολαίου παράδοσης Αυγούστου ενισχύονταν κατά 11,10 δολ. στα 1.557,40 δολ. η ουγκιά.

Περαιτέρω κέρδη σημείωσαν και οι τιμές του μαύρου χρυσού μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα αργού υποχώρησαν περισσότερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ σημαντική πτώση κατέγραψαν και τα αποθέματα πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα.

Επιπρόσθετα οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν και από την ανακοίνωση της TransCanada, σύμφωνα με την οποία ο αγωγός μεταφοράς πετρελαίου από την Αλμπέρτα, στην Οκλαχόμα θα μειώσει την απόδοσή του κατά 19,28%.

Η τιμή του μπρεντ συμβολαίου παράδοσης Αυγούστου χθες το βράδυ ενισχύονταν κατά 2,28% στα 113,48 δολ. το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τα 113,89 δολ. Η τιμή του αμερικανικού αργού συμβολαίου παράδοσης Αυγούστου κατέγραφε άνοδο της τάξης του 0,78% στα 94,90 δολ. το βαρέλι, ενώ νωρίτερα ενισχύονταν στα 95,40 δολάρια.

Η τιμή του χαλκού υποχώρησε χθες εν αναμονή της Fed και καθώς οι αγορές εστίασαν για μία ακόμη φορά πάνω στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι ενδείξεις για άνοδο της ζήτησης από την αγορά της Κίνας. Η τιμή του χαλκού στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου έκλεισε στα 9.020 δολ. ο τόνος από 9.080 δολ. κατά το κλείσιμο της Τρίτης.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: