25.6.11

ΚΥΠΡΟΣ: Θετικές οι συντεχνίες στην συνεισφορά των 70 εκατ....


Λευκωσία: Την Τετάρτη, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ αναμένεται να πουν το «ναι» στην πρόταση της κυβέρνησης για τη συνεισφορά του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για μια διετία, στην προσπάθεια εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποδέχθηκαν ως έχει την...

πρόταση που τους παρουσίασε την περασμένη Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Την αποδοχή της πρόταση επιβεβαίωσε το Σάββατο με δηλώσεις το στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΗΟ-ΣΕΚ, Νίκος Τάμπας.

Όπως ανέφερε η πρόταση της κυβέρνησης θα τεθεί ενώπιόν της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΣΕΚ, η οποία θα συνέλθει εκτάκτως τη Δευτέρα το πρωί παρουσία του Γενικού Γραμματέα της συντεχνίας. Η απόφαση είπε ο κ. Τάμπας, θα τεθεί ενώπιόν της πανσυνδικαλιστική σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την πρόταση εξαιρούνται από την υποχρέωση να καταβάλουν κλιμακωτή εισφορά όσοι έχουν ακαθάριστο μισθό κάτω των 1.500 ευρώ μηνιαίως. Το σχετικό νομοσχέδιο καθώς και το νομοσχέδιο για την συνεισφορά του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα τύχουν της στήριξης του Σώματος ώστε τα μέτρα να μπουν σε εφαρμογή το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: