12.6.11

Κυβερνοεπίθεση των «Anonymous» στην ισπανική αστυνομία...


Η ομάδα χάκερς «Anonymous», είχε μπλοκάρει για περισσότερο από μια ώρα, την ιστοσελίδα της ισπανικής αστυνομίας, το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της El Mundo. Η εφημερίδα El Mundo τόνισε ότι οι... "Anonymous" είχαν προειδοποιήσει την αστυνομία για την εισβολή στην ιστοσελίδα www.policia.es. Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας δήλωσε την Κυριακή ότι: "Ένας δικτυακός τόπος μπορεί να καταρρεύσει εάν πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να έχουν πρόσβαση ταυτόχρονα σε αυτόν. Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η σχέση του συγκεκριμένου γεγονότος με τους "Anonymous."

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή 3 υπόπτους, για συμμετοχή στην ομάδα "Anonymous", κατηγορώντας τους για επιθέσεις στους δικτυακούς τόπους της Sony Corp καθώς επίσης και επιθέσεις σε κυβερνητικές, επιχειρησιακές και τραπεζικές ιστοσελίδες.

"Είμαστε ολόκληρη λεγεώνα, γι' αυτό περιμένετέ μας", ήταν η απάντηση των "Anonymous" στις συλλήψεις. Η πρόσβαση στις ιστοσελίδες του υπουργείου Εργασίας της Ισπανίας καθώς και των οργανισμών INEM and SEPE, είχε επίσης μπλοκαριστεί για αρκετή ώρα το Σάββατο, σύμφωνα με την El Mundο, αλλά κυβερνητικοί εκπρόσωποι αρνήθηκαν ότι επρόκειτο για κυβερνοεπιθέσεις.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: