7.6.11

Αποδοκίµασαν τον Στρος-Καν ...


Η πολυαναµενόµενη ακροαµατική συνεδρίαση ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης δεν διήρκεσε τελικώς παρά τέσσερα λεπτά της ώρας. Οπως αναµενόταν, ο... Ντοµινίκ Στρος-Καν δήλωσε αθώος και των επτά κατηγοριών εις βάρος του για σεξουαλικά αδικήµατα, απόπειρα βιασµού και παράνοµη κατακράτηση προσώπου.

Αρχισε έτσι µια δικαστική διαδικασία που πρόκειται να διαρκέσει αρκετούς µήνες. Ο επόµενος σταθµός της είναι στις 18 Ιουλίου, στις 2 µ.µ.. Ο Στρος-Καν έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν λίγο µετάτις 3 µ.µ., κρατώντας αγκαζέ τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ. Το ζευγάρι πέρασε ανάµεσα από δηµοσιογράφους και από µια πενηνταριά εργαζόµενες σε ξενοδοχεία, τις οποίες συγκέντρωσε το συνδικάτο τους έξω από το δικαστήριο για να γιουχάρουν τον Στρος-Καν. «Ντροπή σου», φώναζαν όταν µπήκε στο κτίριο του δικαστηρίου, αλλά και όταν βγήκε απ’ αυτό, χέρι χέρι µε τη σύζυγό του. Εκείνος αγνόησε τις αποδοκιµασίες κοιτάζοντας κατευθείαν µπροστά του. Κάθησε στο εδώλιο δίπλα στους δικηγόρους του, τον Μπέντζαµιν Μπράφµαν και τον Ουίλιαµ Τέιλορ. Αφού ο δικαστής Μάικλ Οµπους ανέγνωσε το κατηγορητήριο, εκείνος δήλωσε «non guilty», «µη ένοχος». Στη συνέχεια έφυγε γρήγορα από την αίθουσα µαζί µε τη Σενκλέρ.

Ο Μπράφµαν µίλησε στους δηµοσιογράφους. «∆εν µπορώ προς το παρόν να µπω σε λεπτοµέρειες, όµως δεν πιστεύω καθόλου ότι ο κ. Στρος-Καν είναι ένοχος γι’ αυτά που τον κατηγορούν και µπορώ να προβλέψω ότι θα απαλλαγεί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «θα αποδείξουµε ότι δεν υπήρξε επίθεση ούτε εξαναγκασµός». Ο Κένεθ Τόµσον, δικηγόρος της µηνύτριας, της καµαριέρας του «Sofitel» Ναφισάτου Ντιάλο, µίλησε από την πλευρά του για «σοβαρά εγκλήµατα» και πρόσθεσε πως η πελάτισσά του έχει υποστεί ψυχικό τραύµα και δεν µπορεί να εργαστεί. «Μάχεται για την αξιοπρέπειά της και τον αυτοσεβασµό της ως γυναίκας, µάχεται για όλες τις γυναίκες που έχουν δεχθεί σεξουαλική επίθεση στον κόσµο», είπε στους δηµοσιογράφους. Επιβεβαίωσε επίσης πως η Ντιάλο, η οποία δεν έχει µιλήσει ώς τώρα δηµοσίως, θα καταθέσει στη διάρκεια της δίκης. «Θα έρθει ενώπιον του δικαστηρίου, θα καθήσει στο εδώλιο των µαρτύρων και θα πει σε όλο τον κόσµο αυτό που της έκανε ο Ντοµινίκ Στρος-Καν», υποσχέθηκε.

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ µέχρι τις 18 Ιουλίου, η υπεράσπιση θα ενηµερωθεί από την Εισαγγελία για τα τεστ DNA και για την κατάθεση τουθύµατος. Με βάση ταστοιχεία αυτά, αν για παράδειγµα ίχνη τουDNA του Στρος-Καν έχουν βρεθεί πράγµατι πάνω στην Ντιάλο, οι δικηγόροι του κατηγορουµένουθα µιλήσουν πιθανότατα γιασυναινετική σχέση. Θα αναζητήσουν επίσης ακόµη και το ελάχιστο κενό ή την ελάχιστη αντίφαση στην κατάθεση της Ντιάλο χάρη στις υπηρεσίες εταιρειών ντετέκτιβ που έχουν προσλάβει, όπως η Guidepost Solution. Ως τότε, ο Στρος-Καν, ο οποίος κινδυνεύει µε κάθειρξη έως 25 ετών, θα παραµείνει υπό επιτήρηση κατ’ οίκον στη Νέα Υόρκη. Πρέπει ναφοράει διαρκώς ένα ηλεκτρονικόβραχιόλι στον αστράγαλο καιδεν µπορεί να βγει απότην κατοικία τουπαρά µόνο για ναπάει στο δικαστήριο, για να συναντήσει τους δικηγόρους του, για ιατρικά ραντεβού και για να παρακολουθεί µία λειτουργία την εβδοµάδα.
ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: