11.6.11

Απονομή «Γαλάζιας Σημαίας» σε έξι παραλίες της επαρχίας Πάφου...


Πάφος: Σε μια εποχή που η καταστροφή και η ρύπανση του περιβάλλοντος αποτελεί ένα σοβαρό διεθνές πρόβλημα, η απονομή της «Γαλάζιας Σημαίας» σε έξι παραλίες της Πάφου αποτελεί σήμερα περισσότερο παρά ποτέ μεγάλη τιμητική διάκριση και δείγμα ευαισθησίας και αγάπης προς το περιβάλλον. Αυτό...

δήλωσε στον «Φ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του Δήμου Πάφου, Νίκος Σιμιλλίδης, με αφορμή την επικείμενη τελετή ανάρτησης των διακρίσεων αυτών στις βραβευθείσες παραλίες της πόλης. «Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται σε παραλίες οι οποίες πληρούν αυστηρά κριτήρια αναφορικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, τη διαχείριση των παραλιακών περιοχών και την ποιότητα του νερού», επεσήμανε ο κ. Σιμιλλίδης. « Η Πάφος περιβάλλεται από πανέμορφες ακτές και καταγάλανες θάλασσες και είναι καθήκον μας ως τοπική Αρχή να δείξουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας σε αυτόν τον τομέα και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη και την αξιοποίηση των παραλιών μας, προκειμένου να είναι χώροι ασφαλείς και να μπορούν να τις απολαμβάνουν όλοι».

Οι έξι παραλίες του Δήμου Πάφου που λαμβάνουν και φέτος τη διάκριση αυτή, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών, είναι οι «Παχύαμμος» Α΄ και Β΄, τα «Βρυσούδια» Α΄ και Β΄, τα Δημοτικά Μπάνια και η Παραλία του Φάρου.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: