8.6.11

Να αποκατασταθεί η συγκοινωνία με τη Γαύδο...


Την άμεση επίλυση του προβλήματος συγκοινωνίας με τη Γαύδο ζητά με επιστολή της προς το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και την Περιφέρεια Κρήτης η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
´Παίρνοντας αφορμή από την προβληματική θαλάσσια σύνδεση της Γαύδου με τη Χώρα Σφακίων το 2010, ζητάμε την παρέμβαση της Πολιτείας στη λύση του προβλήματος για να μην...

συνεχιστεί και το καλοκαίρι του 2011 η ίδια κατάσταση. Η Γαύδος σε απόσταση 24 μιλίων από τα Σφακιά θα μπορούσε να είναι μίας ώρας ταξίδι ή και λιγότερο για να την επισκεφθεί κάποιος μ’ ένα σύγχρονο μικρό φέρυ μποτ. Ως νησί έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης λόγω του φυσικού κάλλους του, των κλιματολογικών συνθηκών, της καθαρής θάλασσας και της γοητείας που την περιβάλλει. Αρκεί να τεθούν και να εφαρμοσθούν σωστά κανόνες ως προς το χωροταξικό και την περιβαλλοντική μόλυνση για να μην έχουμε την οικολογική καταστροφή του νησιού από διάφορους επιχειρηματίες που θα τρέξουν να επωφεληθούν.

Η Γαύδος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια από την Πολιτεία ως προς την προβολή της. Στις μέρες μας, εάν ένας τόπος αξίζει, εάν είναι φθηνός και καλός, πολύ σύντομα γίνεται γνωστός μέσω των εκδόσεων τουριστικών οδηγών του εξωτερικού, αλλά και των διάφορων blog στο Ιnternet. Εκείνο που χρειάζεται είναι μια τακτική, γρήγορη και φθηνή θαλάσσια σύνδεση. Μέσα στις μάζες του παγκόσμιου τουρισμού υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κυρίως νέων, φοιτητών κ.λπ. που δεν τους ενδιαφέρουν τα οργανωμένα πακέτα σε πολυτελή ξενοδοχεία και προτιμούν να είναι αυτόνομοι, πιο κοντά στη Φύση και την κουλτούρα ενός τόπου. Οταν συζητάμε για εναλλακτικό τουρισμό στις πιο απίθανες μορφές του δεν πρέπει να ξεχνάμε τους νέους και τον τουρισμό που αυτοί επιλέγουν.

Εάν η Γαύδος ήταν ιταλικό ή ισπανικό νησί σήμερα θα συγκαταλεγόταν σ’ έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για τους νέους.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε τόσο από το αρμόδιο Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων όσο και από την Περιφέρεια Κρήτης να λύσουν άμεσα το πρόβλημα της συγκοινωνίας με τη Γαύδο. Αλλωστε η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει άλλο κατοικήσιμο νησί που να υπάγεται σ΄αυτήν πέρα από τη Γαύδο´.

Την επιστολή που κοινοποιείται και στους βουλευτές του Νομού Χανίων υπογράφει ο πρόεδρος της Ενωσης Ι. Κουκουράκης.
www.digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: