13.6.11

Ψήφισμα δημοσιογράφων της ''Ημερησίας''...


Προς Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μας για την ... δραματική τροπή των γεγονότων μετά την απόλυση της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου από την εφημερίδα Εθνος.

Ειδικότερα, καταγγέλλουμε τον εκπρόσωπο της Ημερησίας, Χάρη Σαββίδη, (ο οποίος, σημειωτέον, ως μοναδικός υποψήφιος, έλαβε 24 ψήφους στον πρώτο γύρο, και στον δεύτερο γύρο εξελέγη με 10 ψήφους επί συνόλου 62 εγγεγραμμένων δημοσιογράφων) ότι:

1. Αγνόησε προηγούμενα ψηφίσματα της «Η», στα οποία η Γενική Συνέλευση δήλωνε ρητά και κατηγορηματικά την επιθυμία της να ενημερώνεται και να αποφασίζει και κατέγραφε την άρνησή της να συμμορφώνεται τυφλά σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

2. Ουδέποτε μας ενημέρωσε για την απόλυση της συναδέλφου

3. Ουδέποτε συγκάλεσε ή αποπειράθηκε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση ώστε το σώμα των δημοσιογράφων να αποφανθεί πώς θέλει να αντιδράσει στην απόλυση της συναδέλφου.

4. Ουδέποτε μας ενημέρωσε για τη στάση εργασίας που κήρυξε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

5. Κατά τη συνάντησή του με το ΔΣ εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις, οι οποίες με κανένα τρόπο δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
Για τη συνέχεια εδώ.
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: