11.6.11

Πτώσεις, πυρκαγιές, παράπονα...


Toυ Κοσμά Βίδου

* Είχε πιει παραπάνω, είχε τσακωθεί με τον πρώην αρραβωνιαστικό της και... όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος: πάνω στην ταραχή της, γλίστρησε, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και καρφώθηκε σε ένα ... κάγκελο του φράχτη του. Μην τρομάζετε, επέζησε!

* Επέζησε, και σήμερα η 35χρονη Μισέλ Ιγκλσοουν μηνύει τον άντρα που επρόκειτο να γίνει σύζυγός της για τους σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς που υπέστη από την πτώση της. Οπότε, προσοχή: όσο τυφλός κι αν είναι ο έρωτας, εσείς φροντίστε προτού παραδοθείτε εντελώς να του έχετε κάνει... αλκοτέστ. Γιατί αν η κυρία δεν το έτσουζε, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς.

* Στην «οριακή κατάσταση» λειτουργίας των σωμάτων ασφαλείας αναφέρεται εσωτερικό έγγραφο-«φωτιά» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μήπως να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι αρμόδιοι, προτού η φωτιά επεκταθεί και στα δάση μας;

* Αυτό επειδή στο εν λόγω έγγραφο γίνεται λόγος για ελλείψεις στο προσωπικό όχι μόνο της Αστυνομίας και του Λιμενικού αλλά και της Πυροσβεστικής!

* «Οδηγούµαστε σε κενό ασφαλείας» διαβάζουμε, «η διαχείριση του οποίου θα είναι αδύνατη». Την ίδια στιγμή αναφέρεται η πιθανότητα να μείνουμε «χωρίς Αστυνομία και Πυροσβεστική τα Σαββατοκύριακα». Κοίτα να δεις που, εκεί που κατηγορούσαμε τους Αμερικανούς για τη μανία τους με τα όπλα, σε λίγο θα παρακαλάμε να επιτραπεί η οπλοχρησία και στην Ελλάδα, καθώς, αν δεν υπερασπιστούμε εμείς τον εαυτό μας, ουδείς θα ενδιαφερθεί. Σε αυτό το σημείο εξαθλίωσης θα μας φτάσουν; Οσο για τα δάση, ε, ας καούν όλα, να τελειώνουμε!

* Για όσους τρομάξατε με την είδηση που κυκλοφόρησε προσφάτως, τελικά όχι, η Χίλαρι Κλίντον δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Τσέλσι Κλίντον;

***

Κύριε διευθυντά.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία καταγγέλλει ότι τα ποσά που σπαταλήθηκαν για την τελετή έναρξης των Special Olympics ισοδυναμούν με το ποσό που κόβεται από τη χρηματοδότηση των μη κερδοσκοπικών δομών πρόνοιας για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Αττική. Πολλές εκ των οποίων κινδυνεύουν με λουκέτο. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την τελετή «κοσμοπολίτικο γεγονός της φιλανθρωπίστικης αντίληψης της αναπηρίας» και κατηγορεί ότι «προσπαθεί να σκιάσει τις ευθύνες τόσο της προηγούμενης όσο και της τωρινής κυβέρνησης, τη στιγμή που χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται εκτός σχολείων, με μόνη στήριξη την οικογένειά τους, την εποχή που το υπουργείο Υγείας αδυνατεί να στηρίξει τη λειτουργία προγραμμάτων και υπηρεσιών». Επιβεβαιώνοντας, αν οι κατηγορίες ευσταθούν, ότι ορισμένοι εξακολουθούν να καμαρώνουν το (τσίγκινο) δέντρο (της έπαρσής τους) και αφήνουν το δάσος να καεί, παρατημένο και απότιστο... ΄Η, μάλλον, αφήνουν «τη δάδα των πρωτοπόρων γονιών που ίδρυσαν δομές, αναλαμβάνοντας τον ρόλο που δεν ήθελε να αναλάβει η Πολιτεία, να τρεμοσβήνει. Αποκαΐδια αυτής της δάδας τα παιδιά μας, άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, που βλέπουν τον δρόμο της επιστροφής και του εγκλεισμού τους στο σπίτι. Αλήθεια, πού βρίσκεστε όλοι εσείς που κυβερνάτε αυτόν τον τόπο; Κοιταχτείτε στον εσωτερικό σας καθρέφτη και αναζητήστε τον άνθρωπο που θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα σας». Δεν έχω λόγια...

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Εμείς θα τα ξαναπούμε την Τρίτη 28 Ιουνίου, οπότε θα επιστρέψω από την άδειά μου. Γιατί η φτώχεια εκτός από καλοπέραση θέλει και ξεκούραση.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: