21.6.11

Παπούλιας: Ζημιώνει τον εαυτό του όποιος συνεχίζει το κάπνισμα...


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Επιτροπή Κατά του Καπνίσματος τόνισε ότι οι Έλληνες δεν αποδέχονται τα μέτρα γιατί τα θεωρούν «ζημιογόνα».
Ο Κάρολος Παπούλιας, αναφέρθηκε στις ολιγωρίες και...

τις παλινωδίες της εκτελεστικής εξουσίας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, στη συνάντηση που είχε σήμερα με την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή κατά του Καπνίσματος.

Ο Κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο, ενώ αναφέρθηκε στο παράδειγμα των Ιταλών, ενός λαού με τα ίδια, όπως είπε, ελαττώματα και πλεονεκτήματα με τους Έλληνες, οι οποίοι αποδέχθηκαν άμεσα τα μέτρα.

"Εδώ είπαμε ότι θα ζημιωνόταν δεν ξέρω ποιος, αλλά δεν σκέφτονται πόσο ζημιώνουν τον εαυτό τους", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την άλλη μεριά ο Πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, εξέφρασε διαφορετική άποψη, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα "οι αριθμοί είναι πολύ θετικοί".

Ο Π. Μπεχράκης ανέφερε ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε μείωση του αριθμού των καπνιζόντων κατά 4,1% και σε σύγκριση με το 2006, μείωση κατά 10%.

Επιπρόσθετα έχει μειωθεί και ο αριθμός των τσιγάρων που καταναλώνουν οι Έλληνες, κατά 15% τον τελευταίο χρόνο, ενώ υπάρχει και μείωση της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα σε χώρους εστίασης και διασκέδασης κατά 35%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: