7.6.11

Το Google κατοχυρώνει την πρώτη πατέντα για φωτοβολταϊκά...



Είναι γνωστή η μανία του Google με την ενέργεια και την οικολογία, ακόμα και τα φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Η εταιρεία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γιατί με αυτό τον τρόπο εξυπηρετεί το δικό της συμφέρον ενώ παράλληλα κάνει καλό στο περιβάλλον. Με εκατοντάδες χιλιάδες servers στα data centers όλου του κόσμου, το Google θέλει να...
παραμείνει όσο πιο μακρυά μπορεί από τον ακριβό άνθρακα. Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί μέρος της στρατηγικής όπως και όλες οι άλλες κινήσεις με την υψηλότερη θερμοκρασία στα data centers, την τοποθέτηση τους κοντά σε θάλασσα και ποταμούς κλπ. Η πατέντα που κατοχύρωσε το Google αφορά τον τρόπο που τα φωτοβολταϊκά στοιχεία έχουν αυξημένη απόδοση χρησιμοποιώντας νέους καθρέφτες και μια κάμερα που αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στο περιβάλλον προσαρμόζει τα στοιχεία ανάλογα.

Φθηνότερη ενέργεια για το Google σημαίνει περισσότερα χρήματα για επιπλέον data centers και επιπλέον μηδενικά κέρδους στα βιβλία των λογιστών. Για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, η ηλιακή ενέργεια που χρησιμοποιεί το Google έχει προφανή αποτελέσματα, όπως και για τους μηχανικούς που μπορούν να στείλουν βιογραφικά στις ανάλογες θέσεις στο Google.

Πηγή: pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: