25.6.11

Η Κάρλα- μούσα του Γούντι εκτόξευσε το Midnight in Paris ...


Παρά τις εδώ και χρόνια γκρίνιες ότι "το έχει χάσει", η νέα του ταινία αναμένεται να είναι εκείνη που θα έχει κόψει τα περισσότερα εισιτήρια από όλες του τις παλαιότερες, οι οποίες έχαιραν και περισσότερου σεβασμού. Ίσως, όπως λένε οι κακιές γλώσες, επειδή ο... Γούντι Άλλεν έδρασε αριστοτεχνικά στην επικοινωνία της ταινίας του, αξιοποιώντας τη λάμψη της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι, με την οποία, άλλωστε, εμφανίστηκε και στο Φεστιβάλ των Καννών.
Το Midnight In Paris, η ωδή του Woody Allen στην πόλη του φωτός, σπάει σε λίγο το ρεκόρ του "Η Χάνα και οι αδελφές της", που γυρισμένη 25 χρόνια πριν αποτελεί τη δημιουργία του μεγάλου auter που παραμένει Νο 1 στο ατομικό του box office.
Οι κριτικές και το κοινό φαίνονται γενικά εξίσου ενθουσιασμένες από τον Owen Wilson που πείθει ως γουντιαλενική νευρωτική περσόνα, και την ανερχόμενη Rachel McAdams - το Midnight in Paris είναι μια ευχάριστη αλλαγή αφού κόβει ικανοποιητικά εισιτήρια στην εποχή των ειδικών εφέ, των Transformers και του Thor.
anatropi2020.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: