4.6.11

Επιβεβαιώνει νέα επίθεση από χάκερ η Sony...


Στόχος νέας κυβερνοεπίθεσης υπήρξε η Sony - συγκεκριμένα η θυγατρική της Sony Pictures - όπως επιβεβαίωσε σήμερα η ιαπωνική εταιρεία.

«Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο που έπληξαν τη ... Sony και ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες τους τελευταίους μήνες, πλήττουν επίσης και τη Sony Pictures. Μια ομάδα χάκερ με την ονομασία "LulzSec" ανακοίνωσε πως εισέβαλε σε ορισμένες από τις ιστοσελίδες μας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Επιβεβαιώσαμε πως σημειώθηκε επίθεση και λάβαμε όλα τα μέτρα εναντίον εισβολών στις ιστοσελίδες μας», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία επίσης αναφέρεται πως ομάδα ειδικών αναλύει τα στοιχεία και τα δεδομένα της νέας κυβερνοεπίθεσης.

«Ενημερώσαμε το FBI και συνεργαζόμαστε για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπευθύνων», καταλήγει η ανακοίνωση της Sony.

Οι χάκερ ανακοίνωσαν ότι απέσπασαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο προσωπικά στοιχεία χρηστών του SonyPictures.com, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα.

Τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία είχε δεχτεί άλλη μεγάλη κυβερνοεπίθεση από χάκερ που εισέβαλαν στο δίκτυο του PlayStation.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: