18.8.11

Αγωνία τέλος: στις 29 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις...


Στο τέλος του μήνα θα σταματήσουν να καρδιοχτυπούν οι υποψήφιοι για μια θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, καθώς η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε πως οι βάσεις θα αναρτηθούν στα σχολεία στις 29 Αυγούστου. Παράλληλα, η... υπουργός χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την φετινή σχολική χρονιά, προσθέτοντας, ωστόσο, πως δεν θα υπάρξουν κενά.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την νέα σχολική χρονιά, η κα. Διαμαντοπούλου επεσήμανε πως η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βάσεων οφείλεται κυρίως στο ότι οι υποψήφιοι άργησαν να δώσουν εξετάσεις στα αγωνίσματα που απαιτούνται για την εισαγωγή σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι «πόρτες» των ΤΕΙ θα ανοίξουν ακόμα και με βαθμολογίες κάτω των 10.000 μορίων, ενώ τα υψηλόβαθμα τμήματα -όπως τα ιατρικά, οδοντιατρικά, φαρμακευτικά, πολυτεχνικά, νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά- θα χαμηλώσουν τις βάσεις τους.

Αναφερόμενη στα κενά που παρατηρούνται στα σχολεία, η υπουργός τόνισε πως και οι εκπαιδευτικοί υπάγονται στον κανόνα 1 προς 10. Όπως αναμένεται, 6.000 δάσκαλοι και καθηγητές θα πάρουν σύνταξη και θα διοριστούν 600. Από την πλευρά των εκπαιδευτικών πάντως, η Διδασκαλική Ομοσπονδία αναφέρει πως τα κενά πλησιάζουν τις 20.000.

Πρόβλημα υπάρχει και στα βιβλία, για τα οποία η κα. Διαμαντοπούλου τόνισε πως την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς, στις 12 Σεπτεμβρίου, τα βασικά βιβλία θα είναι στα σχολεία, ενώ, σταδιακά, μέσα στο πρώτο 20ήμερο, οι μαθητές θα τα έχουν όλα στα χέρια τους.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: