13.8.11

Πολωνία: 3 φορές πάνω από το επιτρεπτό κινείτο το εκτροχιασμένο τρένο...


Συνελήφθη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24, ο οδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε χτες στην Πολωνία, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 84.

Το τρένο που... εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρσοβία-Κατοβίτσε κινείτο με ταχύτητα 118 χιλιομέτρων την ώρα, τρεις φορές πάνω από το επιτρεπτό στο σημείο εκείνο, όπου πραγματοποιούνταν έργα και ίσχυε ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 40 χιλιόμετρα.

«Δεν έχει καταθέσει ακόμη εξαιτίας της κακής ψυχολογικής του κατάστασης»,δήλωσε ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση στο TVN 24.

Τα όργανα μέτρησης της ταχύτητας του τρένου κατασχέθηκαν και θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν τυχόν λανθασμένες ενδείξεις των οργάνων συνέβαλαν στο δυστύχημα, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας.

Ένας 50χρονος σκοτώθηκε. Οι αρχές ανακοίνωσαν αρχικά ότι οι νεκροί ήταν τέσσερις και οι τραυματίες 20. Στα συντρίμμια του τρένου δεν βρέθηκαν σήμερα άλλα πτώματα όπως αρχικά φοβούνταν αξιωματούχοι.

Το πρώτο βαγόνι του τρένου, που μετέφερε 280 επιβάτες, ανετράπη όταν εκτροχιάστηκε το τρένο και στη συνέχεια ανατράπηκαν άλλα τρία βαγόνια.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: