1.8.11

Οχι της Γερουσίας στην αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ...


Η αμερικανική Γερουσία απέρριψε σήμερα την πρόταση των Δημοκρατικών για αύξηση του ορίου χρέους της χώρας, την ώρα που οι αμερικάνοι βουλευτές επεξεργάζονται μία ... άλλη πρόταση η οποία φαίνεται ότι θα γίνει δεκτή και από τα δύο κόμματα.

Με ψήφους 50 υπέρ και 49 κατά, το νομοσχέδιο του επικεφαλής της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 60 ψήφους που ήταν απαραίτητες για την έγκρισή του από τη Γερουσία.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, έστειλε σήμερα ένα ι-μέιλ στους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του στο οποίο αναφέρει ότι "οι συζητήσεις (για τη νέα πρόταση) κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, όμως πρέπει να επιλυθούν σοβαρά θέματα".

Στο ι-μέιλ ο Μπένερ προσθέτει ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει αργότερα σήμερα μία τηλεδιάσκεψη με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του.

Κάποια από τα στοιχεία του νομοσχεδίου του Ριντ αναμένεται να υιοθετηθούν στη νέα δικομματική πρόταση οποία ενδέχεται να οριστικοποιηθεί σήμερα.

"Ο διακανονισμός που επεξεργαζόμαστε με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων, την κυβέρνηση και άλλους δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη", δήλωσε ο Ριντ στη Γερουσία μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. "Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να γίνει".

Προειδοποίησε άλλωστε τους γερουσιαστές να μην απομακρυνθούν από το Καπιτώλιο για την περίπτωση που διεξαχθεί μία νέα ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: