31.8.11

Εκτός ελέγχου το χρέους...


Η δυναμική του χρέους είναι πλέον εκτός ελέγχου, αναφέρει το μηνιαίο δημοσιονομικό δελτίο που εξέδωσε για τον Αύγουστο το γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους.

Όπως αναφέρεται η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό... πρωτογενές έλλειμμα το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο την δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου. Προστίθεται δε, ότι οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Με την ίδια έκθεση εκτιμάται επίσης ότι το έλλειμμα θα υπερβεί τις προβλέψεις το μεσοπρόθεσμου ακόμη και αν υλοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπει εγκαίρως και στο ακέραιο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «με βάση ορισμένες πρώτες εκτιμήσεις για τις τάσεις των εσόδων και των δαπανών που έχουν διαμορφωθεί στο επτάμηνο (Ιανουαρίου - Ιουλίου) εκτιμάται ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού θα υπερβεί τις προβλέψεις ακόμη και με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο καθώς και κάποια μέτρα που ελήφθησαν αργότερα, θα υλοποιηθούν εγκαίρως και στο ακέραιο έως το τέλος του έτους».
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: