3.8.11

Προσλήψεις από ... την πίσω πόρτα στο Δήμο Ηρακλείου...



Οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι αμοιβές τους μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που περνάει από κόσκινο θέσεις και αριθμούς.

Οι πλέον ευνοούμενοι αποδεικνύεται πως... είναι οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις που σε ποσοστό 65% του συνόλου των εργαζομένων ξεπερνούν τον μέσο όρο αποδοχών που έχουν οι συνάδελφοί τους στον "στενό" δημόσιο τομέα, έπειτα από έρευνα που ζήτησε ο αρμόδιος υφυπουργός, Ντ. Ρόβλιας.

Έχουν βρεθεί, μάλιστα, υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αμείβονται ως "γκόλντεν μπόις" με αποδοχές που ξεπερνούν ακόμα και αυτές του γ.γ. υπουργείου, σε δήμους που έχουν χαρακτηριστεί ως υπερχρεωμένοι.

Η έρευνα του υπουργείου, ωστόσο, έφθασε μέχρι ... και τα μέρη μας, καθώς πόρισμα του ΑΣΕΠ κάνει λόγο για παράνομες προσλήψεις και στο δήμο Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού & Ανάπτυξης Ηρακλείου.

Το πόρισμα των ελέγχων ήταν θετικό και, μάλιστα, καταγράφει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους υπευθύνους.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν παράνομες προσλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ του 2002-2007, παράτυπες μετατροπές συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και επιλογές εποχικού προσωπικού μη συμβατές με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: