18.8.11

Ο Ηλίας του Φαλήρου...

Του Θωμά Σίδερη

Φαίνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας έσπειρε θύελλες με μία μεσαιωνική πολιτική συμπεριφορά που ούτε σε αποικία της Αυτοκρατορίας της Γηραιάς Αλβιόνας δε θα σημειωνόταν. Γιατί αν τολμούσε να...

πράξει κάτι ανάλογο, θα υπέγραφε συμβόλαιο με τη λαιμητόμο. Αναγνώστης του MS μού έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

“Είναι αυτό που λένε ότι ο κινηματογράφος αντιγράφει τη ζωή. Στην περίπτωσή μας, η ζωή αντιγράφει τον κινηματογράφο. Κάποιοι μάλιστα αποφάσισαν να κάνουν και δεύτερο remake της παλιάς ελληνικής ταινίας.

Στην ταινία δύο φίλοι πάνε να κάνουν μια μικροκλοπή και έτσι αποφασίζει ο ένας να κρατάει τσίλιες παριστάνοντας τον αστυνομικό και ο άλλος να μπουκάρει για να αρπάξει ό,τι βρει.

Στη ζωή τώρα δύο φίλοι πάνε να κάνουν μια μεγαλοαπατεωνιά. Ο ένας παριστάνει τον υπουργό και ο άλλος μπουκάρει θρασύτατα ν’ αρπάξει ό,τι βρει: τηλεθεάσεις, συχνότητες και τα συναφή.

Στην ταινία όταν τους πιάνουν, κάνουν πως δε γνωρίζει ο ένας τον άλλο μήπως και σώσουν το τομάρι τους. Σ’ αυτό λοιπόν το σημείο αλλάζει και το σενάριο του remake.

Στη ζωή, ενώ τους πήραν χαμπάρι, ο υπουργός πηγαίνει τρεις φορές καλεσμένος μέσα σε μια εβδομάδα στο κανάλι του «μονοπύθμενου» χωρίς καμιά ντροπή, ανενημέρωτος και κάνει και υποδείξεις.

Στην ταινία, στο τελευταίο πλάνο οι δύο φίλοι τη σκαπουλάρουν και φεύγουν τρέχοντας μες στο σκοτάδι.

Στη ζωή τώρα δεν έχουμε δει το τελευταίο πλάνο. Επειδή όμως η ζωή δεν είναι ταινία, δε θα τη γλιτώσετε τόσο εύκολα…

Άρα το μόνο που σας σώζει είναι μια θεαματική έξοδος αλά Παλαιοκώστα, με το ελικόπτερο του «μονοπύθμενου» για τα βάθη της Γηραιάς Αλβιόνας.”

mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: