31.8.11

«Άρωμα» εκλογών - Από το «παράθυρο» χιλιάδες προσλήψεις...


Εκτός ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλήψεις 55 χιλιάδων ανέργων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Γιώργος Βέης, μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι, το ...



συγκεκριμένο θέμα, που έχει και προεκλογικό «άρωμα» έχει καταγγελθεί τόσο από τη ΝΔ, όσο και από αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά την αποκάλυψη ότι ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κ. Στάθης Κουτμερίδης είχε στήσει Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) προκειμένου να ελέγχει τις προσλήψεις.

Ο κ. Βέης είπε χαρακτηριστικά: «η διαδικασία έχει ήδη προδιαγραφεί, τα γεγονότα είναι τετελεσμένα και ο ΑΣΕΠ δεν μπορεί να κάνει έναν ουσιαστικό έλεγχο. Μόνο εάν αλλάξει η διαδικασία θα μπορέσουμε να επέμβουμε».

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι οι 55 χιλιάδες προσλήψεις θα γίνουν με αδιαφανή διαδικασία και πελατειακή αντίληψη.

Να σημειωθεί ότι, η εν λόγω προκήρυξη είχε καταρτιστεί επί θητείας της κ. Λούκας Κατσέλη, η οποία έθεσε τις ΜΚΟ και όχι τον ΑΣΕΠ ως κύριο και βασικό ελεγκτή των προσλήψεων.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δήμους με εξευτελιστικές αμοιβές για τους εργαζόμενους.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: