21.8.11

Ούτε τα κάμπινγκ γλίτωσαν από την κρίση...


Αρνητική εικόνα κατέγραψαν τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής τη φετινή τουριστική περίοδο, καταγράφοντας σημαντική πτώση στην πληρότητα σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι. Η πλειονότητα των εκδρομέων επέλεξε φέτος ολιγοήμερες εξορμήσεις και... διαμονή περίπου 2-3 ημερών στα κάμπινγκ της περιοχής, ενώ μόνο στις αρχές Αυγούστου και ειδικότερα το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, κατάφερε η πληρότητα να αγγίξει το 100%.

Υπεύθυνοι σε κάμπινγκ της περιοχής, εμφανίζονται ιδιαίτερα απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα της σεζόν που ολοκληρώνεται, παρατηρώντας μια «στροφή» των τουριστών σε όσο το δυνατόν οικονομικότερη διαμονή.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα των κατασκηνωτών να καταφθάνουν στο κάμπινγκ με σάκους γεμάτους τάπερ με φαγητά και ποτά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να μαγειρέψουν οι ίδιοι ψήνοντας κρέατα στη σχάρα ή ακόμη και βράζοντας μακαρόνια! «Ο κόσμος μαγειρεύει και φτιάχνει τον καφέ του μόνος του, ενώ οι περισσότεροι αποφεύγουν το μπαρ και προτιμούν να μαζευτούν με την παρέα τους και να πιουν στην σκηνή», αναφέρει χαρακτηριστικά υπεύθυνος ενός από τα μεγαλύτερα κάμπινγκ της Χαλκιδικής.

Το παραπάνω είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί τεράστια πτώση στα κέρδη των καταστημάτων εντός του χώρου (εστιατόρια, μίνι μάρκετ, μπαρ), τα οποία, παρά τις προσφορές που διέθεταν, επιλέγονταν από μικρή μερίδα των κατασκηνωτών και κυρίως για τα απολύτως απαραίτητα προϊόντα.

Πληρότητα κοντά στο 70%, σημαντικά μειωμένη κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατέγραψε τους τελευταίους τρεις μήνες το κάμπινγκ «Blue Dream», στην περιοχή Σάνη Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ο χώρος γέμισε από σκηνές μόνο για τρεις ημέρες, από τις 13 μέχρι τις 15 Αυγούστου, ενώ σχεδόν στο μισό μειώθηκε τόσο ο χρόνος διανομής των κατασκηνωτών όσο και η κατανάλωσή τους.

Οι τιμές ανέρχονται στα 8 ευρώ για διανυκτέρευση ενηλίκου και στα 4 ευρώ για τη διαμονή παιδιών 2 έως 10 ετών. Στα 8 ευρώ κοστολογείται η σκηνή και το τροχόσπιτο, ενώ 4 ευρώ κοστίζει και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα, στις παραπάνω τιμές παρέχεται έκπτωση 10% για διανυκτέρευση στις περιόδους από 1/5 - 30/6 και 1/9 – 30/9. Τέλος, η μόνιμη κατασκήνωση για διάστημα 5 μηνών (Μάιος – Σεπτέμβριος) ανέρχεται στα 2.600 ευρώ στις πρώτες θέσεις και στα 2.400 ευρώ στις θέσεις Β' κατηγορίας.

Σημαντικά μειωμένη ήταν η κατανάλωση και στο κάμπινγκ «Αρμενιστής», στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου η μεγαλύτερη κινητικότητα κατεγράφη μετά τις 15 Ιουλίου και μέχρι το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, ενώ μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να «αδειάσει».

Στον «Αρμενιστή», για την περίοδο από 24/6 έως 21/8 οι τιμές της διανυκτέρευσης ανέρχονται σε 7,20 ευρώ για τους ενηλίκους και 3,80 ευρώ για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών. Το ρεύμα ανέρχεται στα 3,70 ευρώ την ημέρα, το αυτοκίνητο στα 4 ευρώ και η μοτοσικλέτα στα 2,80 ευρώ ημερησίως. Τέλος, για συνεχιζόμενη παραμονή πάνω από 10 νύχτες παρέχεται έκπτωση 7% εκτός ενοικιαζομένων τροχόσπιτων.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: