19.8.11

Εντερόκοκκοι στο νερό των Καναλίων...


ΜΑΓΝΗΣΙΑ:Νερό με εντεροκόκκους στα Κανάλια προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Με επιπλέον χλώριο επιχειρείται η αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το τοπικό συμβούλιο ζήτησε ενημέρωση από το Δήμο για το πρόβλημα που ανέκυψε, σημειώνοντας παράλληλα την αναστάτωση που προκλήθηκε στα δύο χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου χθες το πρωί, όταν... Εντερόκοκκοι στο νερό των Καναλίων


από στόμα σε στόμα άρχισε να διαδίδεται η πληροφορία ότι μετρήσεις που έγιναν στο νερό έδειξαν μεγάλη υπέρβαση σε εντερόκοκκους.
Σύμφωνα με τις νομοθετικές απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β/11.7.2001) περί νερού ανθρώπινης κατανάλωσης όπως αυτή τροποποιήθηκε από τη ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.38295 (ΦΕΚ 630/Β/26.4.2007), τα δείγματα που ελήφθησαν όσον αφορά στις παραμέτρους των εντερόκοκκων έδειξαν υπερβάσεις συγκριτικά με τις τιμές που υποχρεωτικά θα πρέπει να τηρούνται.
Οι δειγματοληψίες στην περιοχή γίνονται κάθε μήνα από ιδιωτικό εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και τα αποτελέσματα προωθούνται στο Δήμο για ενημέρωση και παρεμβάσεις εφόσον κρίνεται απαραίτητο.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι αυξημένες τιμές σε εντερόκοκκους πιθανότατα να οφείλονται σε απορρύθμιση του συστήματος χλωρίωσης, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και παθογόνα αίτια που θα διερευνηθούν σχετικά.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον εκπρόσωπο του ιδιωτικού εργαστηρίου, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας ότι οι υπερβάσεις σε εντερόκοκκους είναι ένα φαινόμενο -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- αρκετά σύνηθες που αντιμετωπίζεται δραστικά με συγκεκριμένες τεχνικές παρεμβάσεις για να διασφαλιστεί η καλή ποιότητα του νερού.
Εκ μέρους του Δήμου εξάλλου επισημάνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα στοιχεία με όλες τις μετρήσεις προωθήθηκαν χθες προς ενημέρωση στο τοπικό συμβούλιο Καναλίων, που μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ζήτησε διευκρινίσεις.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν. Αντωνάκης ωστόσο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άφησε αιχμές κατά της Δημάρχου, τονίζοντας ότι «παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για τακτική ενημέρωση και ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των στοιχείων όσον αφορά στο νερό, η Δημοτική Αρχή δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση για το πρόβλημα με τις υπερβάσεις και αυτό αποκαλύφθηκε όταν παρενέβη το τοπικό συμβούλιο Καναλίων».
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: