30.8.11

Εξελέγη πρωθυπουργός ο Γιοσιχίκο Νόντα...


Εξελέγη από το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας πρωθυπουργός ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιοσιχίκο Νόντα. Ο ηλικίας 54 ετών, Νόντα, απέσπασε 308 ψήφους σε σύνολο 475 στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχει το... κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας.

Ο Γιοσιχίκο Νόντα εξελέγη τη Δευτέρα πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας και από τη θέση αυτή η εκλογή του ως πρωθυπουργού ήταν βέβαιη.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναότο Καν είχε παραιτηθεί το πρωί της Δευτέρας. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός είχε επικριθεί για τους χειρισμούς της κυβέρνησής του μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, καθώς και την πυρηνική κρίση που ακολούθησε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Η δημοτικότητα του Ναότο Καν και της κυβέρνησής του είχε καταβαραθρωθεί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ευρέως γνωστός στο εξωτερικό, ο Γιοσιχίκο Νόντα έχει να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα, όπως τη συνεχιζόμενη κρίση στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μετά τον φονικό σεισμό.

Σε δηλώσεις του διαμήνυσε ότι στόχος του είναι να εξασφαλίσει την υποστήριξη του συνόλου του κυβερνώντος κόμματος και τη συνεργασία της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: