21.8.11

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Λαγονήσι, Μαγούλα...


Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι καθώς και η πυρκαγιά στη Μαγούλα, ενώ συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε αγροτοδασική έκταση στην Σκεπαστή στη Λίμνη Εύβοιας και σε περιοχή με... χαμηλή βλάστηση στις Πρασιές Ρεθύμνου. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα και στη Νεάπολη Ηλείας.
Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, η οποία κατέκαυσε χαμηλή βλάστηση κοντά σε σπίτια. Τριάντα πυροσβέστες, με 10 οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη συμμετείχαν στην επιχείρηση, δίνοντας μάχη με τον αέρα να πνέει πολύ ισχυρός στην περιοχή.

Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης και το δεύτερο πύρινο μέτωπο της Αττικής, στη Μαγούλα, όπου επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησε ένα ελικόπτερο. Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στη Νεάπολη Ηλείας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και καίει κυρίως ελιές καλάμια και ξερά χόρτα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Όσον αφορά την φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση στη Σκεπαστή Ευβοίας, η κατάσβεση συνεχίζεται από ξηράς και αέρος, αφού το μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη.

Τέλος, στο Ρέθυμνο το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να μαίνεται, καθώς βρίσκεται σε κορυφή λόφου και το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής. Παρόλα ταύτα, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 27 πυροσβέστες, με 11 οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής. Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος που πνέει με ένταση 6 μποφόρ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: