6.8.11

Υποβαθμίζεται το Ινστιτούτο Ελιάς Χανίων...


Ιδρύεται Κέντρο Αγροτικής Έρευνας στο Ηράκλειο...
"Στον αέρα" βρίσκεται, πλέον, το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση... υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, καθώς στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου για τη συνένωση εποπτευόμενων-από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- Νομικών Προσώπων προβλέπεται, για...
την Κρήτη, η ίδρυση ενός και μόνο Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Αγροτικής Ερευνας με έδρα το Ηράκλειο.

Για «εξωφρενική» εξέλιξη που «βάζει ταφόπλακα στην έρευνα» έκανε λόγο χθες ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων Κώστας Χαρτζουλάκης, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις προχθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.

Παράλληλα, κάλεσε την Περιφερειακή Αρχή και τους τοπικούς παράγοντες να δουν «τα θέματα της αποκέντρωσης και της ισόρροπης ανάπτυξης με ένα άλλο πρίσμα και όχι υπό το πρίσμα της υπερσυγκέντρωσης σε μία περιοχή», τονίζοντας ότι «είναι η ύστατη στιγμή να δείξουμε πραγματικά δείγματα και να υπάρξει πραγματικά μια άλλη νοοτροπία για την ανάπτυξη της Κρήτης».

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Ως γνωστόν, το Υπουργείο προωθεί τη συνένωση του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) και του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ) «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Το νέο σχήμα που θα προκύψει, όπως γνωστοποίησε προχθές ο κ. Σκανδαλίδης, θα φέρει την ονομασία «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΔΗΜΗΤΡΑ» και θα περιλαμβάνει έντεκα Ινστιτούτα Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας, από τα 32 που λειτουργούν μέχρι σήμερα.

Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: