31.8.11

Διχασμός στους πανεπιστημιακούς για τις κινητοποιήσεις στο Μετσόβιο...


Διχάζονται οι πανεπιστημιακοί καθηγητές με το θέμα των κινητοποιήσεων για το νέο Νόμο των ΑΕΙ. Με την απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) που παρέτεινε την εξεταστική περίοδο την περασμένη εβδομάδα διαφώνησαν ανοικτά... σήμερα Τετάρτη οι εκπρόσωποι της κίνησης «Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία» του Ιδρύματος (στην οποία συμμετέχουν πανεπιστημιακοί από το χώρο του ΠαΣοΚ και της Ανανεωτικής Αριστεράς).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κίνησης «Η Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία του ΕΜΠ, συνεπής με τη διακήρυξή της που υπερψηφίσθηκε από το 41% των συναδέλφων μελών ΔΕΠ στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2010, θεωρεί ότι σε μία κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, πρέπει τα Πανεπιστήμια να παραμείνουν ανοιχτά και σε πλήρη ακαδημαϊκή λειτουργία. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ που ανέβαλε την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, ναρκοθετώντας το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε τελειόφοιτους φοιτητές και αποθαρρύνοντας τους νεότερους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση εφαρμογή του νέου Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Τα θετικά και αρνητικά του σημεία θα αναδειχθούν και θα αξιολογηθούν στην πορεία εφαρμογής. Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα και ο καθένας από μας προσωπικά έχει την ευθύνη να εργασθεί για μία ουσιαστική αξιοποίηση, αποτίμηση και ενδεχόμενη βελτίωση του νέου θεσμικού πλαισίου».

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι σχολές του ΕΜΠ βρίσκονται σε κατάληψη από τους φοιτητές τους.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: