26.8.11

«Κατευνασμό» των ΗΠΑ επιχείρησε ο Καντάφι...


O Μουαμάρ Καντάφι φοβόταν εισβολή δυνάμεων του ΝΑΤΟ και είχε επιδοθεί σε διπλωματικό αγώνα για να πείσει τη συμμαχία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των δυνάμεών του, σύμφωνα με έγγραφα που έφερε στο φως η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Πρόταση να επισκεφθεί τη Λιβύη απέρριψε ο...

βουλευτής των Δημοκρατικών, Ντένις Κούτσινιτς Πρόταση να επισκεφθεί τη Λιβύη απέρριψε ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Ντένις Κούτσινιτς Το καθεστώς της Λιβύης φέρεται να εκτιμούσε ότι το ΝΑΤΟ θα έστελνε στρατιώτες στη Λιβύη, "είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου είτε τον Οκτώβριο". Ο Καντάφι προσέγγισε δυτικούς ηγέτες, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στον οποίο έστειλε επιστολή, τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που επικαλείται ο Guardian, ο συνταγματάρχης τον προσφωνεί "κ. πρόεδρε" και διαμαρτύρεται ευγενικά για την "άνευ προηγουμένου απόφαση" κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της λιβυκής κυβέρνησης στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του βουλευτή των Αμερικανών Δημοκρατικών, Ντένις Κούτσινιτς, ο οποίος αρνήθηκε πρόσκλήση να επισκεφθεί τη Λιβύη και να συναντηθεί με ανώτερους λίβυους αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του Καντάφι.

Ο Κούτσινιτς είχε καταψηφίσει την πρόταση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του λιβυκού καθεστώτος.

"Εξαιτίας των προσπαθειών που είχα κάνει από νωρίς για να τερματιστεί ο πόλεμος, άρχισα να δέχομαι τηλεφωνήματα από τη Λιβύη, ανάμεσα στα οποία και τηλεφωνήματα από τον πρωθυπουργό", δήλωσε. "Κατέστησα σαφές ότι δεν θα μπορούσα να διαπραγματευτώ για λογαριασμό της κυβέρνησης. Είπα ότι μιλούσα ως μέλος του Κογκρέσου που ενδιαφέρεται για το θέμα και είναι πρόθυμο να ακούσει τι έχουν να πουν. Όμως δεδομένου ότι η Λιβύη δεχόταν επίθεση, δεν ήταν ο κατάλληλος τόπος για την πραγματοποίηση συναντήσεων", σημείωσε.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: