10.8.11

Ο Ομπάμα, ο Παπανδρέου και το μήνυμα ...


Επίσκεψη στις ΗΠΑ προετοιμάζει αυτό τον καιρό για λογαριασμό του κ. Γ. Παπανδρέου το πρωθυπουργκό γραφείο σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την διπλωματική του υπηρεσία. Αφορμή για να... περάσει τον Ατλαντικό ο πρωθυπουργός θα σταθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ωστόσο η πραγματική αιτία αυτής της επίσκεψης θα είναι μια συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Γι αυτό και επιχειρείται να κλεισθεί ένα ραντεβού του πρωθυπουργού μαζί του. Και μέχρι να οριστικοποιηθεί, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί τίποτα σχετικό.

Οι πιθανότητες μιας τέτοιας συνάντησης, προς το παρόν, δείχνουν αδύναμες. Κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι ο κ.Ομπάμα έχει ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, λόγω των γνωστών συνθηκών. Επειδή, όμως, πρόκειται για την Ελλάδα, που αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς της ευρωπαικής κρίσης χρέους κι επειδή οι «άκρες» του κ.Παπανδρέου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ισχυρές και ποικίλες, οι πιθανότητες αυτές, μπορεί στο τέλος να γίνουν πολλές.

Η ελληνική πλευρά, πάντως, θα το παλέψει πολύ, όπως πληροφορείται η Voria.gr, καθώς και μόνο ο συμβολισμός μιας τέτοιας συνάντησης και το μήνυμα που θα περάσει στις αγορές, θα είναι σημαντικός. Η επίσκεψη, αν γίνει, χρονικά τοποθετείται για μέσα στο επόμενο δίμηνο.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: