16.8.11

Διαρροή πετρελαίου από αγωγό ανοιχτά της Σκοτίας...


Περίπου 1.300 βαρέλια αργού έχουν μολύνει τα νερά κοντά σε πλατφόρμα εξόρυξης της Royal Dutch/Shell, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι έχει περιορίσει δραστικά τη διαρροή.
Ο πετρελαϊκός όμιλος παραδέχθηκε στη νέα ανακοίνωσή του ότι... συνεχίζεται η διαρροή, από ρήγμα που έχει υποστεί ο αγωγός, αλλά σπεύδει να διευκρινίσει ότι "η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει έχει μειωθεί στα περίπου δυο βαρέλια την ημέρα".

Το Reuters αποκάλυψε το Σάββατο ότι η διαρροή από αγωγό που συνδέεται με την πλατφόρμα εξόρυξης Γκάνετ των Shell και Exxon Mobil, 180 χλμ. ανοιχτά του Αμπερντίν της Σκωτίας, είχε αρχίσει δυο ημέρες πριν το αποκαλύψουν οι Αρχές ή η εταιρεία.

Η επίσημη θέση της εταιρείας για την καθυστέρηση δημοσιοποίησης του προβλήματος είναι ότι η διαρροή εντοπίσθηκε σε περίπλοκη υποθαλάσσια υποδομή, ενώ δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο χρόνος κατά τον οποίο θα έχει επιδιορθωθεί.

Η Shell ανακοίνωσε ότι περίπου 216 τόννοι πετρελαίου που ισοδυναμούν με 1.300 βαρέλια, έχουν διαρρεύσει στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά ότι η ποσότητα του πετρελαίου που διαρρέει μειώθηκε μετά το σφράγισμα ενός φρέατος.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: