30.8.11

Στην «πρέσα» ο Βενιζέλος για τις αποκρατικοποιήσεις...


Στην «πρέσα» των επικεφαλής της τρόικας βρέθηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δέχθηκε τους ελεγκτές στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών.

Η τρόικα κατέφθασε στο... κτήριο της Καραγιώργη Σερβίας με άγριες διαθέσεις, εξαιτίας των ιδιαίτερα σημαντικών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που είναι ο βασικότερος τομέας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Οι ελεγκτές ζήτησαν επιτακτικά από τον υπουργό να προχωρήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις και να τηρηθούν στο ακέραιο οι στόχοι για έσοδα 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και περί τα 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στους ελεγκτές πως η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί, ενώ επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να υλοποιηθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ φέτος, λόγω της πολύ μεγάλης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα, η τρόικα θα επισκεφθεί την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί το deal Alpha Bank και Eurobank, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: