13.8.11

Αφερέγγυος ο Σόρος...


Tου Κοσμά Βίδου

Ως… αφερέγγυος κατηγορείται ο ζάπλουτος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, όχι από παράγοντες των διεθνών χρηματιστηρίων όπου έχει επενδύσει την περιουσία του καθορίζοντας και... αυτός με τον τρόπο του το παιχνίδι των χρηματαγορών, αλλά από την πρώην ερωμένη του, Αντριάνα Φερέιρ! Η οποία τον κατηγορεί ότι το αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων διαμέρισμα που είχε υποσχεθεί ότι θα της αγόραζε στο Μανχάταν το δώρισε στην καινούργια ερωμένη του, και ζητεί, με αγωγή που κατέθεσε εναντίον του, το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων ως αποζημίωση για την αναστάτωση που της προκάλεσε η υπαναχώρησή του. Ομολογώ ότι αν διάβαζα αυτή την είδηση πριν από μερικά χρόνια θα γελούσα με το παράλογο που τη χαρακτηρίζει, κάνοντας ίσως και μερικά σχόλια περί ανθρώπινης ματαιοδοξίας, απληστίας, ρηχότητας… Σήμερα όμως, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και ενώ εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλον τον κόσμο υποφέρουν, μόνο ενόχληση μπορώ να αισθανθώ για την ύπαρξη ανθρώπων που επιμένουν να εξαργυρώνουν με τόσο φτηνό (και ας έχουν παρά με ουρά) τρόπο τις ζωές τους.

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα… Και επειδή ό,τι και αν λέω, υπεράνω χρημάτων δεν είμαι, ομολογώ ότι ζηλεύω την τύχη των δέκα Καναδών που με το που τους ανακοινώθηκε η απόλυσή τους από την εργασία τους διεπίστωσαν ότι είχαν κερδίσει σε λοταρία το τζακ ποτ!

* Οι απολυμένοι μαζί με οκτώ ακόμη συναδέλφους τους κέρδισαν 7 εκατ. δολάρια Καναδά. Είναι αυτό που λένε, όταν η τύχη σού κλείνει μια πόρτα, σου ανοίγει ένα παράθυρο. Εν προκειμένω, το… παράθυρο για καθέναν από τους απολυμένους αντιστοιχεί στους μισθούς τεσσάρων ετών. Καλοφάγωτοι!

* Τι τραβάνε και αυτοί οι Γερμανοί! Συναγερμός σήμανε στον πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου όταν μια ταραντούλα δραπέτευσε από χειραποσκευή που είχε εγκαταλειφθεί σε βαγόνι τρένου! Το έντομο φιλοξενείται πλέον σε κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: