29.9.11

Γυρίζει την κλεψύδρα στον ΔΟΛ ο Ψυχάρης...


Μετά από μήνες αναμονής και συνεχών αναβολών όπως μαθαίνουμε ο Στ.Ψυχάρης αποφάσισε να κάνει γνωστό αύριο ένα τουλάχιστον μέρος του σχεδίου περικοπών που... είχε αναγγείλει πριν από λίγες εβδομάδες στο editorial του στο ΒΗΜΑ.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την πλευρά του ισχυρού άνδρα του Οργανισμού σε πρώτη φάση θα γίνει προσπάθεια να υπάρξουν αποχωρήσεις εργαζομένων από όλο το φάσμα του ΔΟΛ οι οποίες θα έχουν τον χαρακτήρα "φιλικού διαζυγίου".

Αυτό μεταφράζεται ότι θα αποχωρήσουν εργαζόμενοι που είτε βρίσκονται κοντά στην σύνταξη είτε εργάζονται ή συνεργάζονται με τον ΔΟΛ αλλά έχουν και άλλες συνεργασίες σε άλλα ΜΜΕ, γραφεία τύπου κλπ και θα βρεθεί κάποια φόρμουλα αποχώρησης με την συναίνεση τους.

Ήδη φημολογείται ότι έχουν γίνει οι πρώτες σχετικές συζητήσεις και συμφωνίες. Όμως το κλειδί στην όλη ιστορία είναι το εύρος που έχει αποφασιστεί να έχουν οι περικοπές σε έμψυχο δυναμικό. Γιατί οι περιπτώσεις εργαζομένων που θα συμφωνήσουν σε φιλικά διαζύγια εκτιμάται από τους γνωρίζοντες τον χάρτη του εργατικού δυναμικού του ΔΟΛ ότι είναι μετρημένες στα δάκτυλα. Οπότε το ερώτημα είναι τι θα γίνει από εκεί και πέρα και ποιοί και με ποιά κριτήρια θα απομακρυνθούν.

Πάντως η αίσθηση που κυριαρχεί σε όσους έχουν εικόνα από τις σχετικές συσκέψεις που γίνονται τα τελευταία 24ωρα στην Μιχαλακοπούλου είναι ότι δεν θα υπάρξουν σαρωτικές περικοπές δηλαδή μαζικό κλείσιμο εντύπων ή άλλων τομέων (π.χ sites) και ανάλογος αριθμός απολύσεων όπως άφηνε να πιστεύουν όλοι ο Στ.Ψυχάρης τον τελευταίο καιρό αλλά θα γίνουν στοχευμένες κινήσεις. Αυτή την στιγμή ακούγεται ότι ο "στόχος" έχει οριστεί πέριξ του...50. Άύριο λογικά θα απαντηθούν όλα αυτά.
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: