29.9.11

Έληξαν οι καταλήψεις σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες από την ΑΔΕΔΥ...


Παραμένει η κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών...
Αποχωρούν απ' όλα τα υπουργεία (Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Δικαιοσύνης), εργαζόμενοι του δημοσίου που τα είχαν καταλάβει συμβολικά, εργαζόμενοι του...
δημοσίου, αντιδρώντας στην εφεδρεία και το μισθολόγιο.

Θα παραμείνουν ωστόσο μέχρι αύριο το βράδυ στο υπουργείo οικονομικών. Ενώ όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών θα εμποδίσουν την είσοδο των εκπροσώπων της τροϊκας και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ, Γιώργος Κατσιγιάννης, αναφέρθηκε στην αγωνιστική συλλογικότητα των εργαζομένων. «Εδώ δεν υπάρχουν χρώματα και παρατάξεις. Διαγράφονται και απαξιώνονται συνολικά αγώνες, δικαιώματα. Διακυβεύεται η επιβίωση και διαμορφώνονται συνθήκες τρομακτικά άγνωστες», τόνισε ο κ. Κατσιγιάννης.

Τον συμβολικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων τονίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

«Δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «δεν πάει άλλο», καθώς οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και περισσότερο οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, έχουν σηκώσει τα μέγιστα των βαρών. Οι συνολικές απώλειες και μετά τη νέα μείωση κατά 20% που προωθείται με το νέο μισθολόγιο, υπερβαίνουν το 50%», αναφέρει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο οποίος υποστηρίζει, ότι «τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται είναι άδικα και αναποτελεσματικά, αφού οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας και σε μεγαλύτερη ύφεση».

«Είναι μύθος τα όσα αναφέρονται για το υψηλό μισθολογικό κόστος του Δημοσίου το οποίο είναι από τα χαμηλότερα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ», σημειώνει ο κ. Τσικρικάς, και προσθέτει, ότι ο αγώνας της ΑΔΕΔΥ δεν αφορά αποκλειστικά τους μισθούς. «Οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε προσβάσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα, ο οποίος επιβάλλεται να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο».

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρες απεργίες στις 5 και 19 Οκτωβρίου.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: