13.10.11

ΠΑΤΡΑ: Οριστικό το "κατ΄αντιδικία διαζύγιο" στην ομάδα Δημαρά- Διαγραφή για τους 8 διαφωνούντες...


Και τυπικά, η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, από χθες είναι μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και μάλιστα με επιλογή της, καθώς προχώρησε στη διαγραφή των 8 συμβούλων που είχαν διαφοροποιηθεί. Ουσιαστικά οι δύο πλευρές, από ... τη μια όσοι στηρίζουν τον Δήμαρχο και από την άλλη όσοι είχαν ταχθεί κατά του κ. Δημαρά, βρίσκονταν σε διάσταση εδώ και πολύ καιρό.

Άλλωστε, οι 8 διαφωνούντες (Καλεντζώτη, Κουρή, Βανταράκης, Μαλλιώρης, Μακρής, Χρυσναθακοπούλου, Παπαντωνοπούλου, Ξυπολιάς) είχαν κατ επανάληψη επιλέξει να μην ψηφίσουν εισηγήσεις που έκανε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χθες, από τη διάσταση φτάσαμε στο διαζύγιο.

Όλα ξεκίνησαν ότι οι 8, δημοσιοποίοησαν χθες το πρωί κοινή επιστολή τους, δημοσιοποιώντς τα σημεία διαφωνίας τους με τον κ. Δημαρά.

Αμέσως συγκλήθηκε εκτάκτως για τις 2 το μεσημέρι, η πλειοψηφία της πλειοψηφίας (19 σύμβουλοι), οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα τη διαγραφή των 8.

Σήμερα στις 12:30 δίνει συνέντευξη ο Δήμαρχος κ. Δημαράς για να αναφερθεί στις διαγραφές, ενώ στις 13:30 θα του απαντήσουν με δική τους συνέντευξη οι διαγραφέντες.

Το σκεπτικό της διαγραφής παρουσιάζεται στην παρακάτω επιστολή που έστειλαν οι 19 σύμβουλοι στον Δήμαρχο:

«Κύριε Δήμαρχε

Η προσπάθεια να μην μεταβάλλουμε σε πρόβλημα της πόλης τα όποια εσωτερικά μας προβλήματα εξελήφθη ως αδυναμία από ομάδα συναδέλφων μας οι οποίοι επιχειρούν πλέον να εμφανιστούν ως κήνσορες της ηθικής και ως οι μοναδικοί αξιόπιστοι εγγυητές της λαϊκής εντολής που μας έδωσε ο λαός της Πάτρας.

Ανεχθήκαμε επί μήνες παρεκκλίνουσες από τη δημοκρατική λειτουργία συμπεριφορές, προσπαθώντας να μην ρίξουμε λάδι στη φωτιά και να ξεπεράσουμε τα όποια εσωτερικά προβλήματα, δια της συνεννόησης.

Άλλωστε οι πρωτόγνωρες για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της πόλης δημοκρατικές διαδικασίες που με δική σας εισήγηση υιοθέτησε η δημοτική ομάδα της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», έδινε τη δυνατότητα για γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση όλων των διαφορετικών απόψεων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, υπήρξε δήμαρχος που ξεκαθάρισε ότι η δημοτική ομάδα θα αποφασίζει κατά πλειοψηφία και οι όποιες αποφάσεις θα δεσμεύουν και τον ίδιο το δήμαρχο, ακόμα κι αν αυτός διαφωνεί.

Αντί της γόνιμης δημοκρατικής λειτουργίας, κάποιοι επέλεξαν το δρόμο της δημόσιας διαφοροποίησης.

Και φτάσαμε στο σημείο να μιλούν για «παράκεντρα», αυτοί που επιδεικτικά γύρισαν την πλάτη στη δημοτική ομάδα και συγκρότησαν το δικό τους «παράκεντρο», εμφανιζόμενοι ως η «ομάδα των 8».

Ο λαός της Πάτρας έδωσε σαφή εντολή σε μία και μόνον ομάδα, τη δημοτική ομάδα των 29 συμβούλων της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», να διοικήσει το Δήμο και να αναμετρηθεί με χρόνια και σοβαρά προβλήματα. Αυτή την παράταξη, αυτή την Δημοτική Ομάδα, επέλεξαν για να εκτελέσει αυτή την εντολή, λειτουργώντας συλλογικά και δημοκρατικά.

Δυστυχώς, οι «8», όπως πλέον εμφανίζονται ως συντεταγμένη ομάδα, επέλεξαν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, αγνοώντας και αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις τους έναντι της δημοτικής ομάδας με την οποία εξελέγησαν. Προφανώς, θεωρούν ότι η δημοκρατία παράγει μόνον δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.

Και αφού πρώτα διαφοροποιήθηκαν κατ’ εξακολούθηση, σήμερα εξέδωσαν και «κείμενο-μανιφέστο», με το οποίο κατηγορούν όλους εμάς ακόμα και ως «πρωταγωνιστές ύποπτης και ανήθικης διαχείρισης».

Σήμερα ανακάλυψαν ότι «η δημοτική αρχή παρεκκλίνει από το προεκλογικό της πρόγραμμα», αποσιωπώντας ότι οι δημόσιες διαφοροποιήσεις τους έχουν αρχίσει από τον Ιανουάριο κιόλας, πριν καν η δημοτική αρχή αρχίσει να λαμβάνει αποφάσεις.

Στο σημείο που φτάσαμε είναι φανερό ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δεν θέλουν να πορευτούν μαζί μας.

Δικαίωμα τους.

Δεν είναι όμως δικαίωμά τους να επιχειρούν, τελείως αβάσιμα και ατεκμηρίωτα, να ρίξουν σκιές πάνω μας.

Δεν είναι δικαίωμά τους, να απαξιώνουν δημόσια τόσο τη δημοτική ομάδα, όσο και το Δήμαρχο της πόλης.

Δεν είναι δικαίωμά τους να λειτουργούν με τρόπο που φανερώνει παντελή έλλειψη σεβασμού σε πρόσωπα και θεσμούς.

Ως εδώ, κύριε Δήμαρχε.

Ως εδώ με τις προσωπικές φιλοδοξίες και τις προσωπικές τακτικές που ακυρώνουν τη συλλογική προσπάθεια.

Αυτή η πόλη έχει προβλήματα που είναι επείγον να αντιμετωπιστούν. Οι συμπολίτες μας ζουν σε π[πρωτόγνωρες συνθήκες και χρειάζονται το Δήμο δίπλα τους, αρωγό και συμπαραστάτη.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να ασχολούμαστε με ανούσιες προσωπικού χαρακτήρα φιλοδοξίες και αντιπαραθέσεις, όταν η πόλη και οι συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπέρβλητα αδιέξοδα.

Γι’ αυτό αποφασίζουμε τη διαγραφή των 8 δημοτικών συμβούλων (Βανταράκη Απόστολο, Καλεντζώτη Λένα, Κουρή Ήρα, Μακρή Νίκο, Μαλλιώρη Σταύρο, Ξυπολιά Παναγιώτη, Παπαντωνοπούλου Τασία, Χρυσανθακοπούλου Γεωργία) που ήδη έχουν χαράξει το δικό τους δρόμο. Πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στην εσωστρέφεια και στην ανούσια προσωπική αντιπαράθεση.

Δεν μας τρομάζει το γεγονός ότι και τυπικά δεν θα διαθέτουμε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και δεν μας τρομάζει, γιατί τα σοβαρά προβλήματα της πόλης δεν μπορούν να λυθούν με επίπλαστες πλειοψηφίες συμβούλων, αλλά με πλατιές, ευρείες κοινωνικές πλειοψηφίες.

Τις επίπλαστες πλειοψηφίες τις επιδιώκει όποιος θέλει να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα. Αποδεχόμενοι να μην διαθέτουμε την πλειοψηφία, αποδεικνύουμε ότι τα αλλότρια συμφέροντα είναι μακριά από μας. Ας τα αναζητήσουν αλλού, όσοι αρέσκονται σε αυτού του είδους τις αναζητήσεις».

O Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς θα δώσει συνέντευξη για το θέμα αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Το thebest από το πρωί είχε δημοσιοποιήσει την επιστολή των οκτώ δημοτικών συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: