19.10.11

Στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο στις αστικές συγκοινωνίες...


Κανονικά πλέον οι πτήσεις...
Απεργούν ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών
Σε στάσεις εργασίας προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Χειρόφρενο τραβούν ταξί και... φορτηγά, ενώ απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο στις αστικές συγκοινωνίες έχει ως εξής:

1. Σήμερα και αύριο, Πέμπτη, το μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια μετά τις 9 το πρωί.
2. Στον ΗΣΑΠ, σήμερα θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια μέχρι και τις 6 το απόγευμα, ενώ αύριο οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας μέχρι τις 9 το πρωί.
3. Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι και τις 8 το βράδυ, ενώ αύριο οι εργαζόμενοι θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί.
4. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ σήμερα θα κινούνται μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ αύριο δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Σε τριήμερη απεργία έχουν κατέβει από την Τρίτη οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της απεργίας, το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια προς το αεροδρόμιο μέχρι και την Πέμπτη.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη ταξί και φορτηγά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους ανακοίνωσαν 48ωρη απεργία.

Όσον αφορά τις πτήσεις, εκτελούνται πλέον κανονικά, από το μεσημέρι, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν τελευταία στιγμή ότι θα πραγματοποιήσουν 12ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους και όχι 48ωρη απεργία. Λόγω της κινητοποίησης έχουν υπάρξει αλλαγές στις πτήσεις και όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν καλό θα ήταν να επικοινωνούν με την αεροπορική εταιρεία που έχουν επιλέξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: