23.10.11

Ο Κάλχας τώρα δικαιώνεται! ...

Στη φωτό: Δύο από τους σημαντικούς πυλώνες του Εκσυγχρονισμού και της Ισχυρής Ελλάδας σε στιγμές ανεπιτήδευτης ευδαιμονίας...

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ

Θυμάστε τι έγραφα τον Ιανουάριο του 2011; Ότι, σε ένα χρόνο, η ΕΚΤ ή ο EFSF ή, η θεία μου η Πόπη, θα διαγράψει τα χρέη της Ελληνίτσας -ίσως και άλλων απρόσκετων μεγαλοκοπελών της ΕΕ- και...

θα “ρίξει” φρεσκοτυπωμένο χρήμα στις “αγορές”; Η ώρα ήλθε. Τα κανάλια μιλάνε για “ανακεφαλαιοποίηση” (τι σικ όρος!) των τραπεζών και για διαγραφή του ελληνικού χρέους κατά 50–60%.

Πως κατάληξα σ’ αυτό το συμπέρασμα; Διαβάζοντας μέσα απ’ τις γραμμές, μαθαίνοντας την αλήθεια από “παιδιά και από τρελούς” και χρησιμοποιόντας το απόλυτο όπλο της Κοινής Λογικής! Δύο δρόμοι έμεναν για να αντιμετωπίσουν τη φούσκα που δημιούργησε ή πώληση αέρα κοπανιστού στη μορφή στοιχημάτων, CDS, BBS, DNS και λοιπών “εργαλείων” των κωλόπαιδων και των αρμανιασμένων αργυραμοιβών των τραπεζικών ιδρυμάτων: α. πόλεμος (πραγματικός) β. διαγραφή χρεών και φτου απ’ την αρχή -μέχρι να επιβάλουν την δημοκρατία τους μέσα από τις νέες Σταυροφορίες.

Επέλεξαν το (β) και καλά έκαναν. Η Ελλάδα θα “ανασάνει”, οι καταχρεωμένοι “επιχειρηματίες” θα βρούν τρόπο να “φάνε” κι’ άλλες κρατικές επιχορηγήσεις και οι γκαουλάϊτερ που θα εγκατασταθούν στην Αθήνα, θα προτιμήσουν τους συνεργάτες τους για τις μεγάλες δουλειές που θ’ ακολουθήσουν. Τα καρτούν των “δύο μεγάλων κομμάτων” θα εκφράσουν την ικανοποίηση τους επειδή η Ε.Ε “αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού” και έτσι, θα ζήσουμε εμείς καλά κι’ αυτοί καλύτερα.

Χωρίς ίχνος μετριοπάθειας αναρωτιέμαι αν, κάποιος από τους δεκάδες ειδικούς διάβασε ένα άρθρο μου, που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα “Πρώτο ΘΕΜΑ” στις αρχές Ιανουαρίου του 2011. Δεν ξέρω αν το έχετε διαβάσει (το ανάρτησα ήδη δύο φορές), αν το θυμάστε, αν σας ¨είπε” κάτι.

Θα περιμένω μέχρι την Τετάρτη που τα Ερπετοειδή θα καταλήξουν στις τελικές τους αποφάσεις και θα το αναρτήσω μία ακόμα φορά αφού, η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως.

Προς το παρόν ας μείνουμε στις ασυναρτησίες του Γεωργίου του 2ου Παπανδρέου του 3ου, στις κοινοτυπίες του Σαμαρά (άλλαξε ο Μανολιός κι’ έβαλε τα ρούχα αλλιώς) και, στην μελέτη της ψυχοπαθολογικής περίπτωσης του κ. Καθηγητή απ’ τη Θεσσαλονίκη ο οποίος, όπως μάθαμε, “κάθεται” σε προίκα-μαξιλάρι ύψους 3(;) εκατομμυρίων ευρώ το οποίο (μαξιλάρι) του έπλεξε η σύζζυγος. Υπόσχομαι ότι το μέλλον επιφυλάσσει περισσότερες εκπλήξεις απ’ εκείνες του …1897.


kavvathas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: