17.10.11

Σήμερα κληρώνει για Θ. Ρομπόπουλο - Πονοκέφαλος για την Λούκα...


Θρίλερ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και ειδικά για το άρθρο 37.

Σήμερα ανακοινώνει στον Γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Έξαρχο την απόφασή του αν... θα παραιτηθεί, όπως δήλωνε μέχρι την Παρασκευή, ή εάν θα ανεξαρτητοποιηθεί, αφήνοντας κυβερνητική πλειοψηφία με μόλις 153 βουλευτές ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ακόμη περισσότερο, όμως, απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου η στάση της πρώην υπουργού κ. Λούκας Κατσέλη. Η κ. Κατσέλη επιμένει ότι θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο με την παρούσα μορφή, αφήνει, όμως, να εννοηθεί ότι ελπίζει -ή έχει πληροφορίες- ότι θα υπάρξουν αλλαγές από τον κ. Βενιζέλο στη σημερινή δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο το πρωί σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, συμφώνησαν μεν για αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, όχι όμως και στο άρθρο 37, το οποίο διεμήνυσαν ότι θα παραμείνει ως έχει, αφού αποτελεί προαπαιτούμενο της τρόικας για τη χορήγηση της 6ης δόσης.

Ωστόσο, η κ. Κατσέλη φέρεται να εκτιμά ότι στο τέλος, έστω και με παρέμβαση του πρωθυπουργού, θα υπάρξουν αλλαγές που θα της επιτρέψουν να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέτει μεν κομματική πειθαρχία, το ερώτημα, ωστόσο, είναι αν θα διαγραφούν οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν το άρθρο 37. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, απολύτως αρμόδιοι για το θέμα, δήλωναν ότι δεν θα υπάρξουν διαγραφές, αφού κάτι τέτοιο θα έριχνε την κυβέρνηση.

Κορυφαίοι υπουργοί, όμως, δήλωναν ταυτόχρονα, πως αν δεν υπάρξει διαγραφή θα σηματοδοτείται ουσιαστικά η διάλυση κυβέρνησης και κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν ειδικά για την κ. Κατσέλη και τις συμμαχίες του κ. Παπανδρέου για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Την καταψήφιση του άρθρου συζητούν δέκα τουλάχιστον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ ρόλο στην απόφασή τους θα παίξει και το κλίμα που θα δημιουργηθεί έξω από την Βουλή Τετάρτη και Πέμπτη. Εκτιμάται, πάντως, ότι ο κ. Βενιζέλος θα «μαζέψει» στο τέλος τους βουλευτές που ανήκουν στην ομάδα του, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ορίστηκε για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup -που θα αποφασίσει κατά πάσα πιθανότητα για τη χορήγηση της 6ης δόσης- και τρεις ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα κρίνει το ελληνικό χρέος.

Δεν ψηφίζει η Ντόρα

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, το κόμμα της κ. Μπακογιάννη δεν ψηφίζει τελικά το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου.

Επαφές τους Λούκας με βουλευτές

Στο Μέγαρο Μαξίμου τέλος υπάρχουν πληροφορίες για συναντήσεις της κ. Κατσέλη με άλλους βουλευτές, προκειμένου να μην ψηφίσουν το άρθρο 37, γεγονός που εκνευρίζει το πρωθυπουργικό γραφείο.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: