14.10.11

Χωρίς εκπρόσωπο από την Αθήνα το ΔΣ του προεδρείου της ΚΕΔΕ για πρώτη φορά στην ιστορία ...


Άλλη μια μεγάλη «επιτυχία» του Καμίνη ...
Επεισοδιακή η χθεσινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ) όχι μόνο για το ξύλο που έπεσε αλλά και για την εμπλοκή που υπήρξε κατά την εκλογική διαδικασία.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Απόστολου Κοιμήση να... βγει στο «αντάρτικο» και να διαχωρίσει τη θέση του από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ανήκει.

Συγκεκριμένα, για την εκλογή γραμματέα στην ΚΕΔΕ ο νέος πρόεδρος, Κώστας Ασκούνης –κατ εντολήν Καρχιμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες- πρότεινε τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων (από την παράταξη Καμίνη), Φώτη Προβατά και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας (Κοιμήσης) κατέβηκε ανεξάρτητος απέναντι στην πρόταση Ασκούνη.

Το αποτέλεσμα; Στην πρώτη ψηφοφορία ο Προβατάς πήρε 12 ψήφους, ο Κοιμήσης 7, με 9 λευκά και 3 άκυρα.

Στην δεύτερη ψηφοφορία, όμως, η παράταξη της ΝΔ στήριξε Κοιμήση (ψήφιζε λευκό ως τότε) και «έβγαλε» ουσιαστικά τον Κοιμήση με 18 ψήφους έναντι 12 του Προβατά και για πρώτη φορά στην ιστορία το ΔΣ του προεδρείου της ΚΕΔΕ δεν θα έχει εκπρόσωπο από την Αθήνα!

Ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει Ασκούνης και Προβατάς, με τον δεύτερο να ωρύεται , στα πηγαδάκια: «Με έφαγε ο Κακλαμάνης. Αυτός τα έκανε όλα», υπονοώντας ότι πίσω από τη στάση της ΝΔ κρύβεται ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Γραφική φυσιογνωμία ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος όταν διαπίστωσε ότι δεν εκλέγεται ο δικός του δήλωσε: «Αν το ήξερα θα το είχα σκεφθεί διαφορετικά και θα έβαζα για πρόεδρος».

Αυτός δεν κατάλαβε τίποτα ως συνήθως…
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: