8.10.11

Καλλισθένης… εν δήμω...


Κοίτα τώρα τι θυμήθηκε ο Λοβέρδος! Αποφάσισε την απόσπαση 23 επιθεωρητών στο Σώμα Υγείας και Πρόνοιας για το Κάπνισμα και το Αλκοόλ. Καλέ μου Ανδρέα, εδώ η κυβέρνηση νομιμοποίησε το... χασίς για να «μαστουρώνουμε» και να ξεχνάμε την Τρόικα. Κι εσύ θυμήθηκες την απαγόρευση του καπνίσματος; Ασχολήσου με τα ουσιώδη κι άσε τα «φούμαρα».

Εργάζονται πυρετωδώς οι επιστήμονες στα εργαστήρια, για να κατασκευάσουν εμβόλιο κατά της χρεοκοπίας. Ο Αβραμόπουλος και η Ξενογιαννακοπούλου προτείνουν να αγοράσουμε μερικά εκατομμύρια. Το πολύ-πολύ να αυξηθεί το χρέος, όπως και με τα γουρουνοεμβόλια. Μήπως αυτοί θα το πληρώσουν;

Μπερλουσκόνι: Θα μετονομάσει το κόμμα του σε ''Φόρτσα Γκόμενα''. Αυτός ασελγούσε με μερικές κυρίες επί πληρωμή. Υπάρχουν άλλοι ηγέτες που ασελγούν σε ολόκληρο λαό, και μπορεί να αποκληθούν αργότερα και εθνάρχες. Δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Ο Γιώργος Συμπιλίδης κατέρχεται στις εθνικές εκλογές (Η ενασχόληση δηλαδή με την πολιτική είναι «κάθοδος». Πότε θα γίνει «άνοδος»;). Και μαζί με τον Τσιτουρίδη από δίπλα στο Κιλκίς, θα συμβάλλουν στην ανανέωση του πολιτικού κόσμου και της Ν.Δ. Το φρέσκο αίμα είναι χρήσιμο.

Διαπίστωση της στήλης, που μπορεί να βοηθήσει κάποιους. Παρακολουθώντας από καιρό στο αστυνομικό δελτίο τις ληστείες σε σπίτια στα οποία βρίσκονται μέσα οι κάτοικοι, σε κανένα από αυτά δεν υπήρχε σκύλος! Μπορεί να είναι σύμπτωση, πιστεύω όμως ότι το σκυλί απωθεί τους ληστές, διότι θα πρέπει να το σκοτώσουν κι αυτό είναι θορυβώδες. (Αυτό έπρεπε η Αστυνομία να το προσέξει και να μας το συστήσει. Όλα εγώ θα τα παρατηρώ;)

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να γράφεται αυτή η στήλη, σημειώνουμε ότι στην Τουρκία κυριαρχεί η φούσκα, τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά. Και απορήσαμε που ο Αντώνης Σαμαράς μας συνέστησε να μιμηθούμε την πολιτική Ερντογάν για να ανορθωθεί κι η δική μας οικονομία, παραβλέποντας χίλια δυο στοιχεία που δεν μπορούν να ισχύσουν εδώ.

Όχι μόνον ότι μιλούμε για μισθούς των 250 ευρώ, με ώρες εργασίας κατά τη θέληση του εργοδότη, με ουσιαστική απαγόρευση κάθε εργατική διεκδίκησης, αλλά για πολιτικούς λόγους. Όταν μπήκε στο ΔΝΤ η Τουρκία προέκυψε η εκστρατεία κατά του Ιράκ και Αφγανιστάν. Και μια χώρα σε κατάσταση πανικού, όπως είμαστε τώρα εμείς, δεν τους ήταν χρήσιμη.

Από εδώ και πέρα, ας προσέξει ο Αντώνης τις εξελίξεις. Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας πουλάει μανιωδώς δολάρια για να συγκρατήσει την πτώση της λίρας, που έχασε ήδη 17% έναντι του δολαρίου, μέσα στη χρονιά. Οι δε αυξήσεις, και μάλιστα δραματικές, σε τιμές βασικών αγαθών άρχισαν να εμφανίζονται. Συν το ότι διογκώνεται συνεχώς το έλλειμμα μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών.

Καλλισθένης
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: