3.11.11

Για στοίχημα...


Τέτοιες καταιγιστικές εξελίξεις χρόνια είχε να δει η πολιτική μας ζωή. Μετά το προχθεσινό σοκ που προκάλεσε η απόφαση για δημοψήφισμα, η χθεσινή μέρα, 1η Νοεμβρίου, ήταν «γεμάτη» από το πρωί ώς αργά τη νύχτα.

Η μέρα ξημέρωσε με την είδηση ότι... ο Ευ. Βενιζέλος είχε πάει στο νοσοκομείο. Λίγες ώρες αργότερα ο Αντ. Σαμαράς πήγε στο προεδρικό μέγαρο και μια υπαινικτική δήλωσή του ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία της παραίτησης όλων των βουλευτών της Ν.Δ., ώστε να γίνουν εκλογές και να ματαιωθεί το δημοψήφισμα. Μέχρι το βράδυ, πάντως, αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Λίγο αργότερα έπεσε σαν βόμβα η είδηση ότι ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη κι έτσι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί πλέον 152 βουλευτές. Η φημολογία ότι θα την ακολουθούσαν και άλλοι βουλευτές δεν επιβεβαιώθηκε. Αρχισαν οι φήμες ότι και υπουργοί διαφωνούσαν με το δημοψήφισμα και θα το έλεγαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που διαρκούσε μέχρι αργά τη νύχτα.

Τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Βουλή, όπου το βράδυ της Παρασκευής θα κριθεί η σωτηρία ή η πτώση της κυβέρνησης. Να ένα καλό «στοίχημα»...
Γ.ΚΑΡ. (Πολιτικά Παρασκήνια, Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: