2.11.11

Στα γήπεδα η Ελλάδα η αναστενάζει...

Η ΑΕΚ απαγορεύει να σηκωθούν πανό με πολιτικά συνθήματα στο ματς της Πέμπτης...
Να μην σηκώσουν πανό με πολιτικό περιεχόμενο στο ματς της Πέμπτης με τη Λοκομοτίβ Μόσχας (22:05, ΑΝΤ1) στο ΟΑΚΑ, καλεί τους οπαδούς της η ΑΕΚ, μετά από...

γνωστοποίησης της ντιρεκτίβας της UEFA, η οποία δίνει το δικαίωμα στον διαιτητή να διακόψει οριστικά τον αγώνα. Ο Ελβετός παρατηρητής ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομάδας ότι ο Σκοτσέζος διαιτητής Ουίλιαμ Κόλουμ έχει πάρει ρητή εντολή να μην επιτρέψει πολιτικά πανό ή συνθήματα. Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Κωστένογλου είναι αναγκασμένος να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Χουάν Κάλα αισθάνθηκε ενοχλήσεις και κόπηκε από την αποστολή.

Η ανακοίνωση για τα πανό:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας που θα παρακολουθήσουν τον αυριανό αγώνα με την Λοκομοτίβ Μόσχας ότι κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους της UEFA τέθηκε πολύ σοβαρά το θέμα σχετικά με την ανάρτηση πανό στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να μην ξεκινήσει ή να διακόψει οριστικά τον αγώνα, σε περίπτωση ανάρτησης πανό με πολιτικό ή ρατσιστικό μήνυμα, ενώ η ομάδα της οποίας οι οπαδοί έχουν αναρτήσει το πανό θα τιμωρηθεί.

Παρότι οι εν λόγω κύριοι αναγνωρίζουν την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας τόνισαν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, καθώς η UEFA είναι πολύ αυστηρή σε αυτόν τον τομέα. Για το λόγο αυτό καλούμε τους φιλάθλους μας που θα είναι αύριο στο ΟΑΚΑ να προστατεύσουν με κάθε τρόπο την έδρα και την ομάδα μας στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις".

Χωρίς Κάλα, ετοιμάζει Χέλγκασον

Στις απουσίες των Λυμπερόπουλου, Δέλλα, Καφέ, Βάργκας και Καράμπελα, τους οποίους ο Νίκος Κωστένογλου αποφάσισε να ξεκουράσει ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, προστίθεται και αυτή του Χουάν Κάλα. Ο Ισπανός στόπερ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Έτσι, τη θέση δίπλα στον Κώστα Μανωλά στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν οι νεαροί Μαυρουδής Μπουγαΐδης και Έλφαρ Χέλγκασον. Προβάδισμα φαίνεται να έχει ο 21χρονος Ισλανδός, ο οποίος από το καλοκαίρι, όταν ήρθε στην ΑΕΚ, δεν έχει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής. Οι υπόλοιποι 9 της ενδεκάδας αναμένεται να είναι οι Αραμπατζής, Γεωργέας, Λαγός, Γκέντσογλου, Μάκος, Μπερνς, Σιαλμάς, Χοσέ Κάρλος, Μπέλεκ.

Κωστένογλου: Δεν αδιαφορούμε

Η ΑΕΚ δεν αδιαφορεί για τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Κωστένογλου. Ωστόσο, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες, δίνει περισσότερη βάση στο πρωτάθλημα και άρα στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τόνισε ωστόσο ότι όλοι οι παίκτες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και εύχεται οι “ρεζέρβες” του να... τον φέρουν σε δύσκολη θέση με την απόδοσή τους.

“Δεν είναι αναγκαίο κακό τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν αδιαφορούμε. Όμως είναι ελάχιστοι οι παίκτες που μπορούν να αντέξουν τρία ενενηντάλεπτα μέσα σε μία βδομάδα. Έχουμε μηδέν βαθμούς και αυτό το κάνει πιο δύσκολο. Κι εγώ ανησυχώ, γιατί θα παίξουν αύριο ως βασικοί κάποιοι που δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου φέτος. Όμως δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Η ομάδα δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για κάτι τέτοιο”, σημείωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο κόουτς της ΑΕΚ.

Ωστόσο, ευχήθηκε να παίξουν τόσο καλά οι “ρεζέρβες” του: “Το λέω και στους παίκτες. Τους λέω ότι θέλω να με φέρουν σε δύσκολη θέση. Να έχω πολλές επιλογές στη συνέχεια. Θα χαρώ ιδιαίτερα. Όποιος παίζει θα το αξίζει”.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ και πόσο επηρεάζονται οι παίκτες: “Σήμερα το πρωί οι παίκτες που φημολογείτο ότι θα έκαναν προσφυγή το διέψευσαν. Δεν μου έχουν κάνει ποτέ παράπονα. Έχω ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά είναι λάθος να το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία σε κάθε αποτυχία. Κανείς δεν έχει χάσει λεφτά στην ΑΕΚ. Μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά στο τέλος τα παίρνουν όλοι”.

Ένας από τους παίκτες που αδυνατούν να αγωνιστούν σε ολόκληρο ματς είναι ο Λεονάρντο, με τον Βραζιλιάνο να σημειώνει στη συνέντευξη Τύπου ότι το πρόβλημά του ίσως να μην είναι σωματικό: “Από μικρός δεν μπορούσα να παίξω πάνω από 60 λεπτά. Από φυσική κατάσταση είμαι καλά, όμως αυτό που παθαίνω ίσως είναι ψυχολογικό. Μπορεί να είναι το άγχος. Έχω μιλήσει με γιατρούς. Με τον ΟΦΗ έπαιξα σε ολόκληρο το ματς και κάθε μέρα νιώθω να αλλάζω”.



enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: