5.11.11

Α.Διαμαντοπούλου: Ψήφος εμπιστοσύνης για κυβέρνηση συνεργασίας...


Υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας τάχθηκε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας.

«Εδώ μέσα όμως πιστέψαμε όλοι βαθιά ότι κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Έχουμε αποφασίσει έχουμε συζητήσει ότι η...
εθνική συναίνεση είναι το ζητούμενο για τη χώρα αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολύ καλή γνώση του τι πρέπει να συμβεί. Αυτό που ονομάζουμε κυβέρνηση που θα στηρίζεται στο σύνολο των δυνάμεων της βουλής δεν μπορεί παρά να είναι μία κυβέρνηση πολιτικών προσωπικοτήτων που έχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να υπάρξει συνείδηση ότι το έργο της επόμενης περιόδου είναι εξαιρετικά σύνθετο και δεν μπορεί να έρθει σε πέρας εάν δεν έχουμε όλοι κατανοήσει την ευθύνη που θα πρέπει να πάρουμε. Βεβαίως δίνω ψήφο εμπιστοσύνης και καλώ όλους τους βουλευτές να δώσουν ψήφο σε αυτό που δεσμευθήκαμε και περιέγραψε ο πρωθυπουργός χθες».

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής υπογράμμισε ότι «κάποιοι από το παρασκήνιο επιχειρούν να ορίσουν τις τύχες της χώρας».

«Ο πόλεμος αυτή η σκληρότατη σύγκρουση εντείνεται και είναι ανάγκη να μιλήσει ο λαός. Εκλογές λοιπόν αλλά αφού είναι εγγυημένη η πορεία της χώρας. Θα προτείνω στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ευθύς αμέσως μετά την καταβολή της 6ης και 7ης δόσης τον Φεβρουάριο να προσφύγουμε και να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό. Ψήφο εμπιστοσύνης λοιπόν σήμερα από την Βουλή και όταν σταθεροποιηθεί η πορεία της χώρας ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό».



Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και η Βάσω Παπανδρέου. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως η κίνηση αυτή γίνεται για να δημιουργηθεί άμεσα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Προσερχόμενη στη Βουλή η Βάσω Παπανδρέου είπε ότι «η αποψινή ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είναι ψήφος εντολής για την σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».


ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: